Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 2littlemoney

[新品消息] Civil war ironman 果面有幾個新角色出場,大家要儲定錢了!

ken_bear 發表於 11-10-2015 10:58 PM
果隻肥矮 batman 就算吧啦 , 得超人有 D 期待

說真的ht那隻game的batman出得有夠失望..太肥壯了..
我遊戲玩到快爛掉,都買不下手
看看Prime 1 Studio怎麼抓那比例的..那才是阿卡漢batman..電影更擔心了..因為電影版的更壯..
又不斷加價,貨期又不斷delay,宜家都係千挑萬選先買一隻!
我自己已經無咩點玩12吋, 主要原因係因為電影通常1-2年就會有續集. 而中間又會有獨立角色電影上映, 即係一個造型可能只係"last for"一年又有新衫新款. 雖然我唔太介意儲唔同造型, 不過如果有新造型公佈時都仲未有"上一款"的figure玩, 我自己就唔太喜歡, 寧願唔玩(始終figure對我來說不是必需品, 唔買唔會死) . 我都明白做figure要時間, 不過等一年的時間對我來說太耐了, 如果3-6個月左右我就無問題~ 所以近年來已經改玩6吋figure多, 因為好多時佢都同電影同步, 玩得開心d~

其實DC都可能係一樣, 可能HT派BvS 時justice league 又差不多上映, 到時大家又有新衫. 依家係因為DC電影無Marvel咁多, 變成唔多覺同無咁易重複. 不過如果DC有心keep住拍, 情況遲早同marvel一樣要"追款". 如果係咁到時我又未必玩了.
jeffloh 發表於 13-10-2015 09:32 AM
我自己已經無咩點玩12吋, 主要原因係因為電影通常1-2年就會有續集. 而中間又會有獨立角色電影上映, 即係一 ...

貨期係HT死症。。。{:2_280:}
肯定厳選。CA、Thor既Suit差吾多一様。。
BatIron 發表於 13-10-2015 09:40 AM
貨期係HT死症。。。
肯定厳選。CA、Thor既Suit差吾多一様。。

Thor CA3 應該無佢份 (因佢回了天界, 鋪路講thor3的故事) 可以買少一隻~~

貨期我都知無可能太短, 而且依家佢出貨量比以前多好多好多. 仲有係電影角色的設定可能是好後期才有, 因此設計成figure又需要時間. 雖然HT 的figure真係唔差, 不過我已經過o左"狂熱"的階段了, 現在一年只會買一兩隻(大多是舊電影角色)~