Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 轉載:Y拍買嘢小心這個賣家"collection323"

真係好正。。。。。。。。。
呢條友就算佢啱都爆晒粗咁根本就係漏打.......唉...點解咁多呢啲人..

Y拍應該做啲嘢啦...計我話不如一多過5負評就cut account 啦...5分仁至義盡啦
Y拍好多奇人,件玩具得果8,9成新都可以話質素極高,真係吹X漲!
監獄兔 發表於 15-9-2015 06:21 PM
https://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/rating?userID=onedollarbidking&filter=-1

呢個都好正:he ...

呢個我BID過啦,
完BID後完全無回覆,
問YAHOO淨係叫我比劣評佢,無辦法
yahoo 真係好多衰人
bid 完人野失蹤
有d集團式係收外國order,有人買就係yahoo搵有冇貨
佢bid完, 收到外國買家錢先同你交收
收唔到錢就搵藉口唔要你貨
仲有大把分身
個account太多負評就開過新account
你永遠blacklist唔哂
咩年代呀?!仲bid野?
香港人真係好鐘意貼錢買爛受................
yahoo bid o的黑歷史真係數都數唔晒都仲唔知驚
:38:
有次試過個賣家放兩件聲稱 90%新既貨出黎,咁我 BID,其實已經 BID到幾高價,之後就有人爭 BID了,最後比人高一口價成交

兩日後,見同一個賣家用同一款相再出,又係同一個買家 SET 自動叫價

900幾蚊件野,差百鬆兩佰已經可以買全新,之後諗返自己衰衝動,好彩個賣家貪心,比得900都唔差在果舊幾,買全新好過
我也會係雅虎網買野,最緊要留意佢負評多唔多
用Y近10年 其實譜遍都係好既 只間中1-2個怪怪地
試過買左野後聯絡賣家 賣家話搵搵件貨覆我交收....一等就2個月... XYZ..不過佢都叫有CALL返我...
盡可能搵100%正評啦
監獄兔 發表於 15-9-2015 06:21 PM
https://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/rating?userID=onedollarbidking&filter=-1

呢個都好正:he ...

这个都是极品 我赞成
y拍都有好多好賣家的,只要留意評分,但係有負評不一定是差,有些是惡意還擊評價,總言之要睇清楚評價內容,咁就可以放心去bid啦
炒價仙人 發表於 16-9-2015 01:47 AM
咩年代呀?!仲bid野?
香港人真係好鐘意貼錢買爛受................
yahoo bid o的黑歷史真係數都數唔晒都 ...

又唔可以咁講,出舖頭買一樣會有黑店,落訂之後夾帶私逃走佬,黑歷史一樣係數都數唔晒
極火之炎 發表於 16-9-2015 09:38 PM
y拍都有好多好賣家的,只要留意評分,但係有負評不一定是差,有些是惡意還擊評價,總言之要睇清楚評價內容 ...

係有好多好賣家,所以真心衰既賣家一定要公告天下:74:
唔好話賣家唔好,唔少買家都唔好.. BID 野前唔睇賣方交收時間地點, 心態係BID 完至算,然後叫你去其他地方交收,好似老憑甘 依d最衰。我遇過幾次。試過 Y 拍放野 定左旺角/油麻地6-7PM交收。但個買家叫我4pm去藍田交收,一來我未放工,二來藍田唔係我指明的交收地點,所以我話唔得。我亦解釋了給他,但之佢竟然叫我早上9點去旺角交收。我心唸佢都痴線,以為我唔駛返工。24小時Standby?:what: