Toysdaily 玩具日報

[最新報價] Dynamite Action! No.30 《太空小五義》哥頓

28是光速電神アルベガス 新VER
29不知道
Thank you so much for sharing although not very deep memory
denniskwong 發表於 14-9-2015 03:36 PM
小弟見識淺, 真係未見過, 應該都係d經典野

比高達更久歷史的東西..無三,四十是無可能知...
mfleo2010 發表於 14-9-2015 05:04 PM
這個變身設計只是拆手拆脚,那不就是三十多年前那個合金的變身方式嗎?
和原著的變身差了 ...

以前是磁石..本人曾經曾經曾經曾經曾經曾經曾經曾經有此合金....:$:$:$:die::die:
好有興趣,但是要等平d才入手:(
我已有套ES, 但月前DOWN左哥頓來看, 情懷又返.
不過千多銀唔便宜啊
我有3件磁石廠出品, 唔洗七魚都覺唔抵玩.
{:2_309:}睇官圖算
denniskwong 發表於 14-9-2015 03:36 PM
小弟見識淺, 真係未見過, 應該都係d經典野

以前日本動畫,好多出名作品,都係由"龍之子製作公司" 製作的。

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/% ... C%E5%85%AC%E5%8F%B8
"太空小五義" 都係 "龍之子製作公司的作品。
動畫OP
https://www.youtube.com/watch?v=CLzsttuC0jE

比較多香港人認識的"龍之子製作公司"動畫:
神勇飛鷹俠 系列
電光再造人 卡辛
小雙俠/幻影時光/[三惡人系列]
宇宙騎士
未來警察
黃金戰士
卡卡卡∼等你好耐啦肥佬機械人,買埋就可以小五義陰陽巴拉飞天鑚......買買買!

原型根足動畫不如把握好哥頓的設定神膸《厚重》:雙肩同手比例再大D,背後噴射器要再肥D,主色其实ES合金靚D....
HighLamb 發表於 15-9-2015 02:48 AM
以前日本動畫,好多出名作品,都係由"龍之子製作公司" 製作的。

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/% . ...

thx for knowledge~~~~~~~~~
hompage 發表於 14-9-2015 09:00 PM
比高達更久歷史的東西..無三,四十是無可能知...

機設好似係同高達係同一人
garykctse 發表於 15-9-2015 12:23 PM

大河原邦男早期係在龍之子製作室工作,飛鷹俠、小雙俠... 裏面嘅機械設定都係佢做的。
garykctse 發表於 15-9-2015 12:23 PM

今個星期尾會去,睇埋大河展..

都是大河原邦男
買買買買買買買買買買買買買買買買買買
hompage 發表於 14-9-2015 09:06 PM
以前是磁石..本人曾經曾經曾經曾經曾經曾經曾經曾經有此合金....

我都有, 連埋ゴーダムドラゴン型態,  外婆送嘅.