Toysdaily 玩具日報

[詢問] 其實點解要係"玩具日報"講政治呢?

simpsons 發表於 14-9-2015 10:43 PM
玩具區當然講玩具,政治野去政治區,唔係分類反做乜???
或者有D人唔知乜野係分門別類???或者有D人就是喜 ...

以玩具為例,我少玩女figure...
但我唔會阻止人地買或者討論女figure...
每個人有自己選擇既權利,佢買女figure都影響唔到我...

同樣道理,係版主冇唔畀或者唔准既情況下...
其實其他師兄講政治又有乜問題???
佢地講又唔會影響到你,你可以選擇睇或者唔睇...
呢位仁兄好明顯是超然於三權之上, 六道之外既生物啦!
小堅 發表於 15-9-2015 10:06 AM
以玩具為例,我少玩女figure...
但我唔會阻止人地買或者討論女figure...
每個人有自己選擇既權利,佢買 ...

版主冇唔畀或者唔准既情況下...
我討論"點解要係"玩具日報"講政治"又有乜問題???

其實點解要係"玩具日報"講開個「其實點解要係"玩具日報"講政治呢?」既政治POST呢?  發表於 23-9-2015 12:43 AM
話時話,依你邏輯,我之前"國教"個post d回覆量會唔會令你無地自容呢?  發表於 16-9-2015 10:03 PM
開個post得到負面回覆而自豪......又真是令人佩服  發表於 16-9-2015 10:02 PM
沒有多少會員會回覆你們同回覆量多少係兩樣野....你d邏輯真是一貫低:D  發表於 16-9-2015 09:58 PM
我不是講樓主, 我估有些大大只想講玩具, 唔想提不開心的事

例如製造玩具, 會增加污染。

玩具比起訂價平等等
simpsons 發表於 15-9-2015 08:19 PM
版主冇唔畀或者唔准既情況下...
我討論"點解要係"玩具日報"講政治"又有乜問題???

好簡單,論壇係版主話事...
咁佢地冇話唔畀,咁姐係講得啦,明未???
依家又唔係出面既討論區講政治...
我係聊天區到講又關咩事???
呢到係玩具日報既聊天區,唔係玩具聊天區...
兩樣野黎,請你睇清楚...

你搞錯咗一點,唔係畀唔唔畀,題目係"點解",以你所說即係版主冇唔比,不需理由講乜都的?  發表於 16-9-2015 01:21 AM
小堅 發表於 15-9-2015 10:40 PM
好簡單,論壇係版主話事...
咁佢地冇話唔畀,咁姐係講得啦,明未???
依家又唔係出面既討論區講政治...
...

根據佢邏輯係係"玩具日報入便既聊天區" 就係只可以 "聊玩具ge天"law...真係笑爆咀:x

即係係高登討論區只可以聊Golden ge天:x:x

成個邏輯同佢一樣甘直....岩曬...正如佢頭像相就代表佢個底係黃又外國勢力....辛苦曬....

simpsons 兄,話人頭像係漢奸?咁你用緊simpson o既頭像又代表乜?服o左你。  發表於 18-9-2015 11:11 AM
正如你頭像相就代表你成個漢奸啦  發表於 16-9-2015 01:26 AM
係人都知高登討論區係講乜都有,唔同玩具日報為咗玩具而設立啦。講野九唔搭8。  發表於 16-9-2015 01:24 AM
takeshi 發表於 16-9-2015 12:24 AM
根據佢邏輯係係"玩具日報入便既聊天區" 就係只可以 "聊玩具ge天"law...真係笑爆咀

即係係高登討論區 ...

算啦,我地好難明白佢諗乜...

版面出面寫住「一問,二答,三言,四語....玩具以外的生活點滴,在網上共同分享。」
咁政治算唔算玩具以外???
咁設立呢個聊天區就係畀玩具日報既各師兄係到討論或者傾玩具以外既野...

政治唔係你唔講就唔存在,係玩具界一樣存在好多政治既問題...
領會搞到好多賣玩具既鋪頭執笠...
地產霸權搞到好多玩具鋪要加租...

樓主成日問點解,咁我又問返你點解唔得???
其實答案一早已經答左你...
版主畀,咁問點解仲有咩意思???
其實見到個TOPIC名同埋開POST係邊個, 大家就唔應該回...
除非大家好多時間可以浪費
小堅 發表於 16-9-2015 01:49 AM
版面出面寫住「一問,二答,三言,四語....玩具以外的生活點滴,在網上共同分享。」
咁政治算唔算玩具以外 ...

慳番啖氣啦師兄,佢地原因得一個: ”唔中意”

你道理幾好都無用,版主講左無問題,佢地唔會受,
咁你話有得簡入咩post,佢地明知果個post係得張圖,但照樣入,
然後一面用好多所謂理由去聲討滅你聲,但說到底又無道理可言。
但最利害係,佢地入人post聲討搞事,然後厚住臉皮話係post主搞到人有爭論⋯⋯⋯

好聽d就固執,難聽d就犯賤。
都講過不下數次,舉個例,
有人就睇玩具睇圖,有人就只睇到"我要真普選"呢5隻字,
學黃子華咁講,咩人睇咩野,說服唔到。

不能同意更多,Like x 100000  發表於 16-9-2015 05:22 PM
不能同意更多,Like x 100...  發表於 16-9-2015 11:20 AM
你們時常喜歡羣起攻之的做法,又喜歡扭曲別人用詞!這樣是否正確,相信在會員眼中是看到及感受到的,你們其實有冇留意,每當你們在玩具日報的玩具討論區內留言,沒有多少會員會回覆你們,就算回覆,也大多是一些沒有意義的回覆,因為你們往住刻意的滲入,你們的政治思想,其實,來玩具討論區討論的,大多數的會員只想看關於玩具的事,就算說説其他的,也只想說說生活趣事,例如:我買玩具要偷運入境,又例如:被老虎發現,好在仍然能入關等,以上才是生活的趣事,不是要聽什麼官員犯錯,也不是要知道什麼人貪污等,這些打擊揭露其他人或事的,背後目的主要也離不開一些政治上的意途!平常大家應該已經在很多其他渠道看到及聽到的了,無需要再討論政治一翻了,來玩具日報的玩具討論版上討論,本來原意也只是玩具吧!而且玩具討論區也因為這樣的情況,也另外開了這個副版的網友閒聊區給喜歡討論政治的會員,來討論及抒發一下了,但為何往往總是喜歡強人所難的,做一些踩界之事,雖則網主沒有明確的反對,大家在玩具日報網友閒聊區以外的討論版討論政治,但也不代表他/她認同,如果網主真的是認為這樣做,對玩具日報沒有影響的,當初便不會加設這個網友閒聊區了!請為大家想想,做出這樣的行為,是否一個明白事理及造就一個良好討論氣氛的表現!謝謝!
mpp025 發表於 16-9-2015 11:19 AM
你們時常喜歡羣起攻之的做法,又喜歡扭曲別人用詞!這樣是否正確,相信在會員眼中是看到及感受到的, ...

散工王

1. 其實無咩會員肯回,我真是唔多覺,上面幾位師兄就更加唔會
2. 你咁留意我地真是好多謝你呀”平常心”:x
3. 詞窮理屈訴諸於群起攻之,除左反映你無賴,更反映你理虧。
4. 閒聊區係為左政治post而開? 真是長知識了...........

Btw我唔會再回你,Enjoy:)

Ps 我呢個地鐵菜鳥做左2年,快3年啦,由衷希望你搵到份長工,無需再四處漂泊。

我一個POST回復量都多過你啦,不認不認還耐認。  發表於 16-9-2015 09:43 PM
其實如果淨係想講交流玩具,可以唔入黎閒聊區。眼不見為乾淨
我好日都唔入呢區,平日都只係睇日玩主區,間中睇下車仔區同Lego區。
hevangel 發表於 16-9-2015 01:45 PM
其實如果淨係想講交流玩具,可以唔入黎閒聊區。眼不見為乾淨
我好日都唔入呢區,平日都只係睇日玩主區,間 ...

明白眼不見為乾淨的道理,但不是在說網友閒聊區不要說政治,反而網友閒聊區是給大家會員討論其他空間的位置,如政治等,而這個標題是說,其他玩具討論區,怎麼要說政治!玩具討論區如「玩具市場情報集中區」及「日系英雄/機械人討論區」等等!
Code 發表於 16-9-2015 11:58 AM
散工王

1. 其實無咩會員肯回,我真是唔多覺,上面幾位師兄就更加唔會

你真的是做了三年嗎?葉先生!!{:1_204:}

比過提示你,TD見過我既網友都知我姓咩,少d妄想啦................  發表於 16-9-2015 03:07 PM