Toysdaily 玩具日報

[最新報價] ES合金15 高廸安

我覺得保持水準,我隻上色好好,但無驚喜,同之前天威玩法一樣。最唔鍾意要折件合體。雖然唔係完美,但呢隻係現時出得最靚仔嘅高迪安,唔通買CMs個隻咩?
遊俠 發表於 1-8-2015 02:33 PM
一年前曾經好期待

但一出大家評語一致劣評, 都係收起小宇宙算...

x2
咁既價錢真係買唔落手
pastng 發表於 1-8-2015 05:08 PM
我覺得保持水準,我隻上色好好,但無驚喜,同之前天威玩法一樣。最唔鍾意要折件合體。雖然唔係完美,但呢隻 ...

有同感. 件鬆+拆件係最大敗筆, 其他都好好, 尤其個外形, 如果拉返高, 改一改個身形, 贏CMS幾條街
大哥,小弟也收貨了,只是拜託別在用螺絲當關節了,從鐵人28就開始有這個徵兆,此風不可長阿.....
琴晚一邊睇波一邊玩高狄安, 上色很好, 不過要拆件真係堅失望

設計主要喺 "紅色機械人" 對腳度
有心思既設計, 不過玩起嚟有D難度
小弟果隻右腳拉出冇問題, 不過裝入"藍色機械人"時頂住, 搞到成日甩件, 玩咗10-20分鐘先成功

其實我想講,CMS嗰隻問心出得唔差的,反而我對呢隻好失望
仲有,ES合金定價越嚟越高,記得第一隻三一都係3百幾入手,而家定價就同正常合金睇齊,又不見得QC好咗,就算有通漲都係有點過份
tonyakc 發表於 20-8-2015 12:55 PM
其實我想講,CMS嗰隻問心出得唔差的,反而我對呢隻好失望

我都覺得CM版唔錯, QC也GOOD~
新公司未出之前炒到3XXX......{:1_206:}
tonyakc 發表於 20-8-2015 01:00 PM
仲有,ES合金定價越嚟越高,記得第一隻三一都係3百幾入手,而家定價就同正常合金睇齊,又不見得QC好& ...

3百幾就冇乜可能, 而家一隻爛鬼SHF, figma齋膠都2,3百, 呢隻有少量金屬, 幾隻機械人又要合體, 又有武器, 冇可能仲3百幾.
tonyakc 發表於 20-8-2015 01:00 PM
仲有,ES合金定價越嚟越高,記得第一隻三一都係3百幾入手,而家定價就同正常合金睇齊,又不見得QC好& ...

天威幾年前出都要 7, 800 幾,呢隻高狄安個價無可能同隻三一比較吧?