Toysdaily 玩具日報

[詢問] 幫襯多年孤仔終於出了事.....

野比大雄 發表於 29-6-2015 06:29 PM
同樣既事,上星期都發生左係我身上

事源上星期發現手上有訂單的貨品在拍賣網有現貨賣,但一直未收到店舖 ...

點都好。。正如我之前post講過,係沒有選擇的情況下。無計!
忘記更新 ,孤仔已經係上星期日打比我話貨到可以拎,不過正如我之前所講我一星期前已入左現貨, 我亦有同佢講我入左現貨唔去拎了,成個CASE都告一段落
總括黎講,今次係我訂佢地第 1次DELAY成個月令我有D心急同擔心,不過都證明訂左孤仔就真係一定有貨到,其實係呢次遲左D,以往都冇出過問題. 只要耐心等就OK了 最後感謝各師兄在此留言~
我都奇怪 係呢到聽開好少見孤仔比人話
反而米青就成日比人媽
我果陣貪平仲同米青訂左D慢貨...
家陣好淆...
慢貨又唔可以跟佢現貨到貨時間黎睇佢幾時有貨
陣間賣晒D貨又係搵我黎搞
自從MP10 同 PG LED事件之後, 再加上訂咗隻太陽之牙模型,話代理唔幾時比貨佢之後,以後唔會再搵青口訂嘢...
revy 發表於 29-6-2015 12:27 AM
我又無咁既事,孤仔不嬲都好好,我幫襯佢地。反而米青我就black list左

米青 咩事??分享下 等大家留意多d.
PS:我一直都冇訂過野  岩岩正諗住去訂
幫襯 (孤仔) 訂貨幾年

最多都係試過……遲過街貨一個月

未試過冇貨 :78:

而且(孤仔)講明如果冇貨,陪雙訂

個人覺得~孤仔訂貨,信心保證 {:1_238:}

我個特典仲拖緊~~~~~:ice:
我都係係到聽過賠雙訂同埋有平賣無貴賣 所以都對孤仔幾有信心
相反青口比人唱到臭一臭
42355 發表於 2-7-2015 12:19 PM
我都係係到聽過賠雙訂同埋有平賣無貴賣 所以都對孤仔幾有信心
相反青口比人唱到臭一臭

我都
司馬易 發表於 1-7-2015 10:33 PM
幫襯 (孤仔) 訂貨幾年

最多都係試過……遲過街貨一個月

我都
其實要睇訂乜野貨, 有 d 鋪係專做 pvc, 入貨渠道比較有保証 (好似係)
我試過和同事一齊係孤仔訂左隻&#22050;~~~貨到,我去拎的時候是原本訂價~~但同事遲一個星期去拎就平左~~~都唔知有冇搞錯.....>,<.....依個手法我不能接受,(((貨量,市場價格,需求...應該一早評估晒,咁短時間就有價格波動,,完全係搵笨))),,所以我唔再訂玩具!!
wingjapan123 發表於 29-6-2015 06:56 PM
其實大家公平點講,有時會不會佢致電你聽唔到或者收唔到!飛了去留言信箱!如果聽師兄講無貨被。我係接受 ...

我都
初回限定!! 發表於 27-6-2015 07:30 PM
反而我成日羅左貨都仲收到電話叫我去羅...我係唔鍾意佢訂野張死人單之外, 一直都無乜問題

我都係唔鍾意佢訂野張爛鬼單 訂野一年半載後無晒色 佢吾打比我 我都吾知自己訂左{:1_215:}