Toysdaily 玩具日報

[詢問] 幫襯多年孤仔終於出了事.....

lucida6266 發表於 28-6-2015 03:55 AM
我都

我都
大姐姐 發表於 27-6-2015 08:10 PM
閣下說得對,  佢地確認有貨就一定有,  我都試過訂魂限模型, 雖然遲了個幾月, 但他們保證有貨的話,  就不 ...

我都
訂野預左, 等唔切買現貨就唔算蝕錢啦, 只不過孤仔唔派貨俾你
初回限定!! 發表於 27-6-2015 07:30 PM
反而我成日羅左貨都仲收到電話叫我去羅...我係唔鍾意佢訂野張死人單之外, 一直都無乜問題

張死人單已改作電腦printout

如超人有,我去超人only,冇就玩少隻,費是勞氣. 孤x, 精x 我已black list
等下啦,遲少少不用想太多
我又無咁既事,孤仔不嬲都好好,我幫襯佢地。反而米青我就black list左
revy 發表於 29-6-2015 12:27 AM
我又無咁既事,孤仔不嬲都好好,我幫襯佢地。反而米青我就black list左

弊,我有個特典話過2日有,過2日都係冇~~~~~:time:
同樣既事,上星期都發生左係我身上

事源上星期發現手上有訂單的貨品在拍賣網有現貨賣,但一直未收到店舖通知,於是落店查問
最初得到的回覆是:盒野出左好耐,要問下老闆先
但店員諗左一陣,查都未查就直接回我:出左咁耐,都無架喇,不如你換其他野
我反問:其實已經唔止一次貨到無通知我,點成日唔比電話我
佢答:因為有時候真係好忙,可能會漏左(去到呢度,我都仲ok,但佢之後再補左句),其實你果時知道出左就應該黎問 (果下真係有d火,我訂野好多時就係怕件貨出左我唔知miss左,但宜家反過黎將個責任推返去我身上,要我主動mon住件貨幾時出幾時黎拎,咁我訂黎仲有乜意義)
果日我知道再嘈落去都無意思,只係要求佢查左先,唔好查都未查就答我無,之後就走左
本來都打定輸數,預左過一排都無消息就去退訂算,不過第二日店員就打黎話搵到盒比我

雖然件事算係解決左,不過孤仔真係要正視下miss call既問題,一次漏我可以接受,但好坦白講,剩係呢半年已經有好幾次我係行過舖頭見到有現貨,主動拎貨。我唔算係大客,但點都算個熟客,過去將近十年係孤仔買過訂過唔少,只係通常比完錢就走,唔會同店員有兩句。真係唔想因為miss call既問題攪到不愉快收場
孤主同精口口口初初喺信和開嗰時服務都唔錯既,不過多人幫襯咗,就慢慢變質Lu{:1_372:}所以現在都少咗幫襯佢哋。
野比大雄 發表於 29-6-2015 06:29 PM
同樣既事,上星期都發生左係我身上

事源上星期發現手上有訂單的貨品在拍賣網有現貨賣,但一直未收到店舖 ...

其實大家公平點講,有時會不會佢致電你聽唔到或者收唔到!飛了去留言信箱!如果聽師兄講無貨被。我係接受唔到,
但有時互相体諒。
訂貨就係保證有貨,太長時間無拿件貨。我覺得係自己責任,你訂件野大部份都知幾時出。
點都好!開post位師兄訂了乜pvc,我其實日日食飯都會行下信和。睇下我記憶會不會翻咗貨!呢度今多師兄一定會有人記得。
買乜都有風險。。。。唉!!!!
先說!我唔係打手!睇翻我post我××××過佢地!哈哈
wingjapan123 發表於 29-6-2015 06:56 PM
其實大家公平點講,有時會不會佢致電你聽唔到或者收唔到!飛了去留言信箱!如果聽師兄講無貨被。我係接受 ...

有save低間舖電話,有miss call 電話會有紀錄一定知,而且就算佢用另一個電話打黎,我miss左又無留意,正如你所講有留言系統,其他貨試過係真係有留言既,但呢件貨幾個月黎都無收過任何通知。

細個訂左野會好在意幾時出,甚至會倒數住黎期待。但人大左,好多時見到張圖就訂,反正唔係急住玩,我好多時確係唔會知道幾時出。(除非熱到好似神話咁,一出呢度就幾十個post我就會留意到件貨已經出左XD)

總之如果有記錄顯示通知過我,我無拎,食埋我訂我都接受。但我訂完,無通知仲要我成日睇實幾時出先拎到貨,我真係接受唔到。
我最近都有幫襯孤仔訂玩具, 但我唔覺得有任何問題! {:1_197:}

好似高迪安遲派貨, 都一早打嚟同我講聲, 基本上當日派貨都call我去拎, 上星期六出孩記空派, 我接唔切電話佢都留口訊話到咗! {:1_377:}

其實事發地點係講緊信和1/F定2/F那間分店~?