Toysdaily 玩具日報

[新品消息] [UG合金] 真三一龍 & Getter Arc

本身對真三一龍都唔太有興趣(機設問題)~~~經上次買完奇蹟合金出事後已經冇乜信心~~~:die:
官方售價:
Shin Getter Dragon: $1690
Getter Arc: $990
bigtomm 發表於 29-6-2015 05:50 AM
可以把真龍31造到超合金魂飛龍SET的金剛大小, 搭64CM龍, 會近D原作.

ching 近日上網找相看設定。機械人同龍比例好近。要留意動畫中佢係超大隻。又用低角度。所以看到好似機械人好細咁。其實係角度問題多。但頸同尾真係短了
係永井豪秘密基地展覽看過未上色灰模,覺得做工ㄧ般,關節唔好有太大祈望,所謂合體只係將人形半身分開,再插入條龍.咁就想收人1690,未免太高估自已

真三一龍 Prototype @ 香港永井豪展~

就咁現場睇試版實物,"睇"唔出關節質量如何~
只見倒合金玩具一向少造的可轉動腰部~
現場真三一龍亦沒有合體的示範,所以實際是如何合體也不清楚~:78:
Getter Arc Prototype @ 香港永井豪展~

打算會入1隻ARC, 真三一龍...無位擺唔考慮啦:)
隻真三一龍,其實可以考慮出埋淨機械人版~
估唔到肥龍踩埋入玩具界:p
真三一龍 ugly:no:

我都已經好小玩買合金機械玩具,這隻真龍真係童件回憶,本身見佢比例同灰模都真係一般.....不過見佢真龍...就打算去訂......不過上網看到師兄講15機...去找找資料...哇哇...腥風血雨.......都係等實物啦......
仲有一樣..我上奇蹟個官網...竟然係死網........我真係好擔心佢出唔出得成......$300蚊訂事小....最怕比希望我又令我失望..
IVAN~ 發表於 1-7-2015 11:48 AM
我都已經好小玩買合金機械玩具,這隻真龍真係童件回憶,本身見佢比例同灰模都真係一般.....不過見佢真龍... ...

擔心咪到時睇下現貨再決定

我而家ES 都等現貨

不過有小小好奇, 這真龍是你童年回憶? 有小小O左, 其實你知這真龍的出處嗎?
braveking 發表於 1-7-2015 12:16 PM
擔心咪到時睇下現貨再決定

我而家ES 都等現貨

老實講,世界最後之日只係頭1,2集好睇,但第3集開始換了監督及制作班底,作畫崩壞,劇情暴走,有時根本唔知想講咩......漫畫版完整好多
eddiem249 發表於 1-7-2015 12:37 PM
老實講,世界最後之日只係頭1,2集好睇,但第3集開始換了監督及制作班底,作畫崩壞,劇情暴走,有時根本唔 ...

頭一二集超級好睇,大叔的氣勢豪情, 簡直熟血了! (熱血沸騰到熟咗!)
後期場景總覺得似曾相識, 好像抄考荷里活電影, 雪地打怪獸好似(怪形), 紐約城市暴走好似(哥斯拉或豬羅紀公園唔知邊集恐龍坐船入左City)
不過世界最後之日是1998年作品了