Toysdaily 玩具日報

查看: 42060|回復: 92

[新品消息] [UG合金] 真三一龍 & Getter Arc

官方售價:
Shin Getter Dragon: $1690
Getter Arc: $990

尖沙嘴 The One 商場有原型灰模展出~

真三一龍 Prototype @ 香港永井豪展~

Getter Arc Prototype @ 香港永井豪展~

不過都差唔多,有睇過真三一既應該都覺得似,但又係十五機個間出就驚
係永井豪秘密基地展覽看過未上色灰模,覺得做工ㄧ般,關節唔好有太大祈望,所謂合體只係將人形半身分開,再插入條龍.咁就想收人1690,未免太高估自已
braveking 發表於 29-6-2015 10:37 AM
持平D, 玩具係一只一只睇既, Bandai 都出過好多垃圾, CMS 都出過好野的

師兄你都好喜歡呢隻野!我看見post唔係你出,你回覆都幾快。連尖咀有×仔開訂你都知。厲害!!!
奇蹟唔係乜野大廠。
我係有保持中立去睇。佢出十五機時好多錯處,出廠後有好多問題!出了修定版和什麼ver2有銀色貼紙!!!等等!!三一我無記錯有Ex合金個間廠都有出!佢好似都有23cm高!同Ex咪差唔多
會唔會有比较,活動能力又係點!金屬成份又係點!
如果只係大膠今企在隻龍度又好似無乜特别!
我唔係擔心品質問題,其實15機我接受到,不過最嬲係今日賣二千,一個月後賣六佰呢D衰嘢。
wingjapan123 發表於 29-6-2015 10:18 AM
同奇蹟crossover!
奇積合金又出現!
一聽就知好野!!

持平D, 玩具係一只一只睇既, Bandai 都出過好多垃圾, CMS 都出過好野的

lydiamomo0903 發表於 27-6-2015 03:35 PM
還真的有⋯⋯⋯⋯
當初看動畫時沒注意到,機器人大戰也沒有⋯⋯

機器人大戰兩側都有鰭的~

maxresdefault RS.jpg
braveking 發表於 27-6-2015 08:02 AM
希望奇蹟經過上次教訓後, 今次做出好戲啦

見poster寫住 miracle X BU toys, 應是一cross over 之作

估計 Brands United 應該係取得版權的一方(今次香港永井豪展就係佢主辦),
而 Miracle 就負責設計及生產~

其實上次機甲艦隊設計就好理想...
但去到生產線就配合唔倒......
條龍64CM長
港澳玩具真系唔好高估自己收納空間

價錢, 質量又是未知之數
不過看官圖已經還原得好忠實

呢兩隻幾冷門,佢肯出其實都幾冒險……
希望奇蹟經過上次教訓後, 今次做出好戲啦

見poster寫住 miracle X BU toys, 應是一cross over 之作

唔知兩單位是怎樣分工, 不過2間公司合作怎也應較一間公司獨力做好

加油, 怎說多一間玩具品牌對市場和玩家也是好事

真龍, 成隻龍蝦咁wor...
no price???? seems ok wor
thz for sharing, 請問呢間係咩廠?
同奇蹟crossover,咁即。。。。。。。。。。。。。:no:
即係真三一 OVA版的GETTER G 二號和三號也將推出?
那兩架有趣D。:58:
去似睇緊博覽會咁,史前動物。:he:
三一扒龍舟?有冇原色?:shy:
端午剛過真龍三一龍舟好應境
有沒人有呢2間廠資訊簡介?
轉換其他廠商唔洗一定買EX
不過價錢真系估唔到要幾多
不過,還是要等實體才能決定是否購買。
其實係咪香港公司黎架?
原來係出十五機個間……
這次有買版權了?
或許可以期待一下,真龍三一都沒廠商出過......
有點心動了
til520102 發表於 26-6-2015 09:46 PM
這次有買版權了?
或許可以期待一下,真龍三一都沒廠商出過......
有點心動了

上次同今次都一樣有版權~