Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 【市面上所有】1/6 Christian Bale版可動BATMAN集中帖"已更新"

孫行者 發表於 14-6-2015 06:30 PM
你睇HT都知,基斯頓比爾計埋1/4果隻總共出咗9隻,米高基頓只係出咗2隻就知咩事

我有D唔認同呢點..米高基頓版少..某程度上係因為米高年代仲未係真係咁流行玩FIGURES..而當下如果出既..亦當然會選擇新版本既黎出..相信唔關係邊個型D既問題既...我個人就比較喜歡米高版既BATMAN..但我絕對唔係話Christian Bale.唔好..我亦好鐘意佢做既BATMAN..都係果句啦.各有各好...亦各有所愛啦...
小弟我正是鐘意米高版BATMAN
無可否認 DARK NIGHT 係好出色
不過小時真係好迷好迷 1989 Batman, 所以買了
張飛 發表於 19-8-2015 03:57 PM
小弟我正是鐘意米高版BATMAN
無可否認 DARK NIGHT 係好出色
不過小時真係好迷好迷 1989 Batman, 所以買了

我都係..當年見到米高基頓做既BATMAN,積尼高遜既小丑,米雪菲花既貓女同丹尼·德維托既企鵝..真係好鬼經典.......可以咁講..呢個版本既BATMAN都咁多年..HT都會出返兩隻米高版既..都應該有多少認受性既...
唔駛煩,兩隻買曬。
米高版有漫畫感覺, bale版就真實感, 睇架車就知。

至於戰衣,  begins 算係中間。
henry_lau 發表於 19-8-2015 04:21 PM
唔駛煩,兩隻買曬。

1/4 Christian Bale暫時總共出咗3隻
分別有:
Hot Toys新Suit
EnterBay舊Suit
Crazy Toys新Suit
計埋NECA舊Suit就有4隻~

綜合4隻就係:新舊新舊Suit 哈~
:DD
孫行者 發表於 19-8-2015 06:24 PM
1/4 Christian Bale暫時總共出咗3隻
分別有:
Hot Toys新Suit

Enterbay出先喎

…………………………………………

今日拎左呢隻返家:p

話說現在最想買的就是eb那隻...當年沒買..現在漲翻天..超後悔..{:1_222:}
lydiamomo0903 發表於 19-8-2015 10:32 PM
話說現在最想買的就是eb那隻...當年沒買..現在漲翻天..超後悔..

就算上年買都是原價, 唔算好炒。
mushroom 發表於 19-8-2015 10:40 PM
就算上年買都是原價, 唔算好炒。

我在日本看到..炒翻..
沒法買..香港可能平點??
mushroom 發表於 19-8-2015 09:55 PM
Enterbay出先喎

…………………………………………

排名不分先後~
1/6總共出過14隻,唔計Mattel果啲
1/4出過4隻,計埋NECA 10月果隻

1/6我無儲晒,只會儲最貴果啲 例如:
MMS 155,MMS 236等等

尋日後追咗隻M記新Suit
TAKARA同DC兩隻新舊Suit已齊

至於1/4儲咗3隻,仲爭NECA果隻~

lydiamomo0903 發表於 19-8-2015 10:32 PM
話說現在最想買的就是eb那隻...當年沒買..現在漲翻天..超後悔..

買唔到EB就入哩隻頂住先,可以話係EB平價版

10月NECA 1/4 BATMAN BEGINS

lydiamomo0903 發表於 19-8-2015 10:47 PM
我在日本看到..炒翻..
沒法買..香港可能平點??

前幾年, 因為HT 出了1/4, 所以EB版無乜特別。  不過貨越來越少。

好物,唔知呢隻E+咩價位?