Toysdaily 玩具日報

查看: 22163|回復: 73

[分享討論] 【市面上所有】1/6 Christian Bale版可動BATMAN集中帖"已更新"

哩個帖係比各位同自己去查看返以往係市面上出過嘅所有1/6 Christian Bale版BATMAN
下面如有錯漏請補充,謝謝~
:64:

Hot Toys系列
BATMAN BEGINS 俠影之謎系列
HT MMS140 DEMON版

HT MMS13 舊Suit初版

HT MMS155 "2011動漫會場限定版"

The Dark Knight 黑夜之神系列
HT MMS67

HT MMS71 新Suit初版

HT DX02

HT MMS234 Armory版

The Dark Knight Rises 夜神起義系列
HT DX12

Medicom RAH系列
BEGINS 舊Suit版

另外仲有一隻TDK系列舊Suit版,只係包裝盒外觀唔同,其餘同BEGINS版一模一樣

Dark Knight 新Suit版

TAKARA系列只係出過舊Suit,無出過新Suit,可以話係HT隻MMS155嘅平價版

DC Direct Deluxe Collector系列
BEGINS 舊Suit版

有3塊飛鏢,1把爪鉤槍,兩對手:拳頭手+可動鐵線手指,鐵線斗篷,手機可獨立取出,內附支撐架Stand座

Dark Knight 新Suit版

有4塊飛鏢,1把爪鉤槍,兩對手:拳頭手+可動鐵線手指,鐵線斗篷,手機可獨立取出 + 1個切割器,內附支撐架Stand座

香港
Hot Toys計埋1/4果隻總共出咗9隻Christian Bale版BATMAN

日本

Medicom出咗3隻Christian Bale版BATMAN
TAKARA只有1隻Christian Bale版BATMAN

美國
DC Direct出咗2隻Christian Bale版BATMAN

小弟當年未入ht坑之前就入左 DC delux 13吋果兩隻。等我share 下d相啦
(當年唔識影相,傷眼唔好意思 ><)

dark knight version 好過 begins 好多,關節緊左,頭雕似左,無油面,最緊要係件底衫轉左物料,唔會好似begins果件掂一掂就磨出粉然後爛埋。

dark knight version 有呢個貨van切割器,ht都好似無呀!

DX 12 is the best one in my opinion.
恭喜賀喜!能以合理價後追心頭好,人生一大快事!:love:
孫行者 發表於 18-8-2015 07:59 PM
今日終於比我後追入到哩隻Medicom TDK 新Suit版 BATMAN,我搵&#21655;佢好耐!!,哩隻極之罕有
全新都係 ...

呢隻頭雕比例不錯。
孫行者 發表於 18-8-2015 07:59 PM
今日終於比我後追入到哩隻Medicom TDK 新Suit版 BATMAN,我搵&#21655;佢好耐!!,哩隻極之罕有
全新都係 ...

我最後都選擇M記重塗版了{:1_220:}人生對於貝爾的batman沒有遺憾了

支持喜歡batman的各位!{:1_377:}
嘴型, 面罩比例, 那隻最似?
我最近&#22021;收獲係HT套MMS 236 Armory Full Set�TAKARA BATMAN BEGINS同兩款DC Direct 新舊Suit BATMAN{:1_377:}
mushroom 發表於 13-6-2015 11:57 AM
嘴型, 面罩比例, 那隻最似?

TAKARA果隻就超越&#21655;同期&#22021;HT MMS13同Medicom RAH隻舊Suit,之後HT出隻MMS155會場版又超越返TAKARA..

嘴型,面罩就眾說紛紜..
:(

DC果兩隻最老餅,不過&#21874;Prat又㊣過Medicom RAH:)
Strong Post LM...
孫行者 發表於 13-6-2015 12:04 PM
TAKARA果隻就超越&#21655;同期&#22021;HT MMS13同Medicom RAH隻舊Suit,之後HT出隻MMS155會場版又超越返TA ...

我喜歡跟電影比例, 唔喜歡美型
mushroom 發表於 13-6-2015 12:06 PM
我喜歡跟電影比例, 唔喜歡美型

HT出名可動眼球,DC出名可動手指,後者咁早期老餅都已經造到可動手指技術算係咁

不過缺點係身型太大,腰粗腳粗,連條腰帶都粗過其他牌子,情意結關係,原本入&#21655;DC TDK果隻,之後心思思又入埋隻初版BEGINS想齊link,DC只係出過哩兩隻Christian Bale版
大量不同種類的說明,多謝分享。{:1_226:}
TAKARA隻begin好似幾好喎
neoneo 發表於 13-6-2015 12:52 PM
TAKARA隻begin好似幾好喎

TAKARA果隻當年好好口碑,性價比高,可以話係HT隻MMS155&#22021;平價版{:1_377:}
HT以外&#22021; 我鐘意DC哩隻TDK新Suit同TAKARA果隻
justice_wing 發表於 13-6-2015 02:01 PM
小弟當年未入ht坑之前就入左 DC delux 13吋果兩隻。等我share 下d相啦
(當年唔識影相,傷眼唔好意思 >

我有睇過你&#21874;Post,我同你一樣都係入&#21655;DC隻TDK版,之後心思思又儲埋初版果隻BEGINS:p

個切割器係HT隻MMS 67都有~
孫行者 發表於 13-6-2015 02:05 PM
我有睇過你&#21874;Post,我同你一樣都係入&#21655;DC隻TDK版,之後心思思又儲埋初版果隻BEGINS

哎呀 >< begins果隻唔多掂。真係為儲而諸架za
哦係呀@@
justice_wing 發表於 13-6-2015 02:08 PM
哎呀 >< begins果隻唔多掂。真係為儲而諸架za

同感,我都無諗過入埋果隻DC初版,因為已有TAKARA果隻,為&#21655;齊DC link所以先破例入