Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2015年11月 [HI-METAL R] VF-1S Strike Valkyrie(一条輝機) (官圖P4)

hon8815 發表於 1-6-2015 08:04 AM
以相片細節嚟睇,應該同舊版一樣要换件。
taken 發表於 1-6-2015 08:52 AM
一樣要換件,重甲嗰隻同舊版不同地方係腳下水印不同。

雖然我唔知其他人點諗,但如果出過咁多VF-1既產品,又同上一隻相差左咁多年,都係用番舊技術,都係冇得完全變形,我諗唔到有乜理由買佢:angry:
紫月葵 發表於 1-6-2015 11:51 AM
雖然我唔知其他人點諗,但如果出過咁多VF-1既產品,又同上一隻相差左咁多年,都係用番舊技術,都係冇得 ...

買哩隻因為易收藏同細size拎上手玩好好多。  Y記嗰D太大件啦…
請問各位這隻是否沒有開訂?
taken 發表於 1-6-2015 01:10 PM
買哩隻因為易收藏同細size拎上手玩好好多。  Y記嗰D太大件啦…

細size易收藏係我唯一覺得既優點,玩變形尤其本身比例咁細隻既情況下,要拎住d再細d既配件換黎換去,始終玩得唔就手
whitedol 發表於 1-6-2015 11:31 AM
no more space, wnt to sell all yamato and buy hi-metal...

1:60始終係現時3個型態出得最好的,放棄不能  :$

紫月葵 發表於 1-6-2015 02:03 PM
細size易收藏係我唯一覺得既優點,玩變形尤其本身比例咁細隻既情況下,要拎住d再細d既配件換黎換去,始終 ...

笨大依家好多產品都換件變形...因為懶得設計。

其實駕駛艙用以前隻SD韋基利方法張駕駛艙旋轉入肚內另一面就係咕嚕骨標誌就可以減少一件換件。
whitedol 發表於 1-6-2015 11:31 AM
no more space, wnt to sell all yamato and buy hi-metal...

甘師兄賣時記得通知聲,我同你收曬所有yamato macross~~~:shy:
Gainax 發表於 1-6-2015 02:12 PM
1:60始終係現時3個型態出得最好的,放棄不能

係好正當年都想入但太大件了,所以放棄。
Gainax 發表於 1-6-2015 02:12 PM
1:60始終係現時3個型態出得最好的,放棄不能

How about the 1:60 comparing with Bandai Chogokin series? (e.g. YF-30) :)
taken 發表於 1-6-2015 02:18 PM
係好正當年都想入但太大件了,所以放棄。

咁大隻我都照放係公司。。。

望完佢醒神一下都會比心機做野 {:1_209:}
Gainax 發表於 1-6-2015 02:36 PM
咁大隻我都照放係公司。。。

ha ha that's good but i like small size :he:
Gundam@EFSF 發表於 1-6-2015 02:31 PM
How about the 1:60 comparing with Bandai Chogokin series? (e.g. YF-30)

兩隻都係正野都有收 {:1_203:}

不過VF1始終經典設計,同新既好難比較
taken 發表於 1-6-2015 02:16 PM
笨大依家好多產品都換件變形...因為懶得設計。

其實駕駛艙用以前隻SD韋基利方法張駕駛艙旋轉入肚內另 ...

笨大其實唔係造唔到,幾年前佢地隻1/72 VF-1S模型就做到完全變形,連個hip位既變形都跟足河森當年個設定(唔係Y記常用果種變法),可能真係懶掛sosad
紫月葵 發表於 1-6-2015 04:29 PM
笨大其實唔係造唔到,幾年前佢地隻1/72 VF-1S模型就做到完全變形,連個hip位既變形都跟足河森當年個設定( ...

就係為咗完全變形呢幾個字,設計咗件咁核突既野出黎.......

機械人形態令人卻步,飛機形態又唔及長谷川
eddiem249 發表於 1-6-2015 04:35 PM
就係為咗完全變形呢幾個字,設計咗件咁核突既野出黎.......

機械人形態令人卻步,飛機形 ...

都冇錯既,如果咁講既話,直接買隻不可變既fighter+一隻不可變既gerwalk+一隻不可變既battroid可能更適合中意display既人,咁樣至少可以保證各個形態都最好睇吧
最主要睇你追求咩啦,如果想要VF-1個變形既話,咁冇理由要隻唔係玩變形既