Toysdaily 玩具日報

查看: 60358|回復: 116

[最新報價] 2015年11月 [HI-METAL R] VF-1S Strike Valkyrie(一条輝機) (官圖P4)

「魂の夏コレ2015(TAMASHII NATIONS SUMMER COLLECTION 2015 )」

akiba showroom

akiba showroom

艾雲 發表於 22-8-2015 05:11 PM
HI-METAL MAX JENIUS VF-1J 一早出過了,魂SHOP限定

之前仲有師兄出過文,另有人自改埋 MILLA JENIUS  ...

2010年  推出那部 麥斯 VF1-J , 是沒有 Super Parts的。   之前在展覽出現的 麥斯和米娜, 是有Super Parts

ni need to order, sure many stock
訂左重甲果隻,請問同呢隻有咩分別?
床上的波兒 發表於 31-5-2015 07:43 PM
訂左重甲果隻,請問同呢隻有咩分別?

套甲同第一代褔卡機一樣~~~:ice:
見到METAL啦 !!

膝頭位有兩粒鏍絲 !!  {:1_220:}
等隻1j出左睇下個heat shield係咪完全變形先決定入唔入坑
竟然唔係限定
不過都係要睇下第一隻出得靚唔靚先
當年睇超時空要塞,我對佢d機械人無興趣,只集中睇男主角同美莎,明美既感情線度...
自從十幾年前入完最後一架Yamato 1/48 VF-1A 就無再買超時空產品了...
呢架好似幾靚!有D興趣!
最鍾意電影版嘅紅黑VF-1S !!
已不是第一次出,但仍然有人討論係咪完全變型.......:47:
地盤仔 發表於 1-6-2015 06:03 AM
已不是第一次出,但仍然有人討論係咪完全變型.......

因為佢打住"Hi-Metal R"既旗號丫嘛,想睇下個"R"有咩特別
而且之前笨大出果隻模型版都做到完全變形,所以對呢隻翻身作有期待好正常
當然如果只係又用舊作,改過個系列名就算,咁堅決唔入啦
以相片細節嚟睇,應該同舊版一樣要换件。

Head laser is thinner, "UN Spacy" on leg packs. Super packs more blue, better skull painting on heat shield.

一樣要換件,重甲嗰隻同舊版不同地方係腳下水印不同。

就咁睇D機身detail左 super pack D色接近動畫裡面
期待大大們既報告:78:
no more space, wnt to sell all yamato and buy hi-metal...:help: