Toysdaily 玩具日報

查看: 10057|回復: 35

[玩具報告] ...................................AOU IRONMAN WARMACHIME MARK II ROUGH REVIEW

{:1_203:}終於拎左AOU WMII啦......自己抽唔中但話左唔會高追....原價我就會考慮.....再者點睇都只係改色版....如果tony頭就話姐....黑鬼頭雕有無我無所謂...市面新舊版現貨市價平均相差成5魚左右咁多...真係食之無味...棄之可惜....其實有舊版未必一定要新版.....我又無齊套IRONMAN壓力....

我又聽有c兄講問左sb staff話關節有改良wo....係唯一令我又想要一隻原因....

有2件事令我好開心.....

第一件事係呢區真係有人不計回報熱心幫忙比左一個quota我...呢個post係誠意獻比Daniel兄...
第二件事係開苞個下心情好緊張驚中SAD....好彩係無中SAD....唔駛入廠幾個月....

新版AOU WMII究竟係龍係虫...又係咪有改善呢??......

純手機粗略分享.....美圖就留比其他c兄出post啦....

個盒同舊版款式一樣....構圖幾靚....最靚源於"Exclusives"label...

頸位可動有改善??同舊版wm或ip一樣???呢兩隻無響手暫時比較唔到....但肯定比mark42好...

整體有做舊化...主體色深色兼反光左....銀色改為metallic gray... ...同舊版的配色分明兼表面消光兩種唔同味道..各有各好啦....

拉花是對是錯我唔知...就算AOU上左晝都睇唔清啦....我又唔係MARVEL可以任佢亂噏24....但我都係比較鍾意官圖拉花....

台座真係簡而清....唔及舊版發光地台咁好.....個名牌得WAR MACHINE無MARK II係咪中SAD....HA  HA...

個helmet依舊老問題....面罩磁鐵好難對正正常位置伸到好前又易鬆脫....點解唔改良呀??

各部份配件有做舊化...對我來講可有可無.....對HOTTOYS來講請就無左因花甲而換貨問題....

基本上手同腳關節結構係無改良過....咁PAT PAT多粒掣唔係改良咩??....唔通"粒掣"都算係關節??...爆地會靚D咩?  ...咪又係WMII同IP混合體....舊模改色翻用....

有一點要留意....雙腳掌背甲回盒平放時會跌出垂直.....如果唔放平腳掌背甲先至入盒可能會壓斷....MARK 42有人都因為同一情況斷甲....

好多人話入電好煩....頭胸雙手合共12粒電....有時入電又會比磁鐵吸住....  ....以下係我常用入電方法....  ....用膠紙將三粒電正確方向包好...留條紙尾方便HOLD住裝拆電池...可以整多幾組備用來試電...

以上純粗糙分享....有錯請各高手指點......美圖就交比其他C兄啦....

車輪包電池教學.......

圗1-8....自己睇圖啦....無分語言國籍....相信大家都會懂.....

電池經驗分享:

圗9........左面用作試燈的三粒電未爆過.....右面備用的散裝新電池用膠紙排好半年仲未爆...以上都是保存及使用左超過半年的電池..... .

如果三粒電有機會爆都減小三分二污染傷害... ....因為除左頭一粒電外其餘二粒都被密封.....

圗10.....測試備用的新電池倒在膠袋內亂作一團.....爆到七彩.....火屎一袋都係.... 証明電池獨立包裝會無咁易爆....

你有無見過街邊出售獨立包裝電池未開就爆呢?....

多謝師兄分析同見解;我都係玩舊版而放棄中咗嘅新版,轉俾朋友!{:1_220:}
非常詳細的REPORT{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}
另外係SB可唔可以即場拆盒目測?
peja 發表於 23-4-2015 05:27 PM
非常詳細的REPORT
另外係SB可唔可以即場拆盒目測?

眼看手勿動....限定版通常唔比現場CHECK....係入廠定人屋就睇自己運數....{:1_203:}
入電池教學非常實用!good呀!
師兄,  比你一言驚醒咗個入電方法, 要讚{:1_377:}
多謝師兄分享! 小弟昨日攞咗貨但未有時間開嚟睇~ 呢POST幫到我!
:handshake:
:67:good~~~~~~~~~~
入電池教學非常實用!{:1_377:}
師兄好幸福,遇到有心人
不知有無人覺得,電影入似隻色反而似IM3的WM版本:he::cool:
造型不錯,多謝分享。{:1_226:}
入電方法確係正!!{:1_377:}

今日取貨, 真心覺得呢隻超正, 雖然外型和 ironman 3 個隻一樣, 但呢隻既用色真係非常型格, 拍埋 mark 43 一齊都唔輸蝕
細心..........:74:入電池教學非常實用