Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2016年2月 SHF 真骨彫 幪面超人 Decade (官圖P9)

今次真骨雕,好似同舊版分別不大喎
今年下半年唔出真骨雕呀? 除左陀陀 :(
今次真骨雕,好似同舊版分別不大喎
我出坑,大家努力。
乳豬仔 發表於 11-6-2015 01:39 AM
我出坑,大家努力。

出坑 x 2本身眼見依家啲拉打越嚟越不知所謂,啲設定完全係為咗商品化而設計早已經支持唔落
更何況依家美漫電影figure又開始起步,多個理由俾自己疊埋心水棄日投美:!

無神論者 發表於 11-6-2015 01:55 AM
出坑 x 2本身眼見依家啲拉打越嚟越不知所謂,啲設定完全係為咗商品化而設計早已 ...

啲設定完全係為咗商品化而設計

呢個完全認同...
出新型態又係出一兩次場...
2016先出!有排啦!
回應樓上,我覺得商唔商品化冇咩所謂啦,
鹹魚青菜,各有所愛,
商業社會係咁架啦,
唔鍾意咪唔好買囉!
再講,有人話出真骨雕係呃錢,
我又唔同意喎,
B記出頭輪1.0嘅時候,
邊有諗到會有真骨雕系列,
所以係無可厚非!
而且真骨雕系列只係出主角主FORM,
一年出得嗰一兩隻,
有限錢啫,
又唔係收你幾百萬,
我唔覺得有問題喎!
(以上言論,不喜勿插!)
係咪為商品化唔關事, 只有靚唔靚, 形唔形~
鐵人兄弟 發表於 11-6-2015 10:24 AM
2016先出!有排啦!
回應樓上,我覺得商唔商品化冇咩所謂啦,
鹹魚青菜,各有所愛,

CHING你應該係誤會左我商品化既意思唔係指真骨hi
而係拉打依家劇入面本身既設計係好明顯係for商品而設計出黎
本身商品化的確唔係問題, 但係為左商品化而額外整d多餘野出黎就係問題
就正如樓上有ching話齋整咁多個形態出黎, 但係次次都係變一兩次身就收皮...
哩d設定係唔係真係有需要先? 尤其係forze果d幾廿個switch真係睇到人火滾
根本好多整出黎都係多餘... 你套劇搞咁多多舊魚野又點會好睇先?
根本就變為商品而拍套廣告雜誌出黎... 而唔係為左套劇出商品
本末倒置... :38:
無神論者 發表於 11-6-2015 11:35 AM
而係拉打依家劇入面本身既設計係好明顯係for商品而設計 ...

同意
由dcd玩卡開始愈出愈多新形態
之後開始玩埋人地既形態
愈出愈無謂,所以ooo打後當冇睇過唔買算
我反而覺得真骨版肥美d, 靚左好多...............
無神論者 發表於 11-6-2015 01:55 AM
出坑 x 2本身眼見依家啲拉打越嚟越不知所謂,啲設定完全係為咗商品化而設計早已 ...

出坑X3
D拉打放到7788
剩低左555 SET同幾隻鍾意既
我希望B記出1:1真骨彫拉打女角, 依家睇拉打都係睇女角, 同埋依家嗰套係咪叫karmen driver?
而係拉打依家劇入面本身既設計係好明顯係for商品而設計 ...

商業社會係咁架啦,睇開啲啦!
認真?你便輸了!

咁又唔可以一面倒話唔好睇。

fourze多switch係一回事, 但以平成黎講, 佢算係好睇, 少數可以兼顧劇情&爽快度既佳作。
而且佢都叫做有用過心機去俾d switch發揮下用處既...

好似鎧武, 係好睇, 但係劇情真係推得好慢, 要捱到後面唔係個個得。
DRIVE都係, 一口氣追哂就ok, 但要個個星期慢慢睇就真係難頂d。

其實型態多又唔等於套劇爛。
當年古加成11個form, 邊個話佢爛?
W都唔少型態, 但佢真係強中之強喎又。

反而kabout造型係正, 但係劇情真係一直落;
KIVA都算少道具, 劇情亦都失色左d。

睇左又唔一定要買佢d product既, 鐘意未睇, 唔鐘意唔睇都好,
無興趣都無所謂,
但係咁樣一面倒話唔好睇又主觀左d既...