Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2016年2月 SHF 真骨彫 幪面超人 Decade (官圖P9)

AA超力仔 發表於 26-2-2016 08:05 PM
真骨一出技術已經見頂。。咪人型比例加甲,真係想知你想仲有D咩突破?三隻手?隻眼識眨?

你誤會了,我說的酸葡萄的是指那些說真骨沒有任何改善的人
我覺得過幾個星期應該會跌到三百頭,大家覺得會唔會?
tarotaro 發表於 27-2-2016 02:12 AM
我覺得過幾個星期應該會跌到三百頭,大家覺得會唔會?

師兄, 我偷偷的告訴你, 部份日網昨天本來還有少量現貨的, 但現在普遍已經完賣了:50:, 價格會否下調回來就真的暫時沒人知道!:42: 其實 DECADE 情況和第一隻真骨雕的甲鬥王差不多, 一堆人不看好, 結果就...:time:

PS. 我每隻真骨雕都有買, 這隻 DECADE 亦已取貨 :he:
B社肯定會再版的, 唔好食炒價.
財經界術語:有興趣有財力,可以現價入

有興趣冇財力,可以等價格回落先入{:1_203:}

fish3 發表於 27-2-2016 09:26 AM
B社肯定會再版的, 唔好食炒價.

其實定價本身貴, 之前幾隻5千幾円, 呢隻貴多1千円
所以計返條數, 出面4字個d算正價冇炒
尋日見有d鋪下調左價錢, 賣3字中
所以根本冇炒到
redfish 發表於 26-2-2016 11:08 PM
SHF野, 只要日本都炒貴,就好大機會再販, 上次古迦一再販就插晒水.

不過依家隻普通古加又上返5字頭...
超級玩具迷 發表於 28-2-2016 12:42 AM

只要有市場,bandai一定再販到爛為止
超級玩具迷 發表於 28-2-2016 12:42 AM

其實古加插水期都唔短, 當時唔買的, 之後會買的機會不大
redfish 發表於 28-2-2016 09:13 AM
其實古加插水期都唔短, 當時唔買的, 之後會買的機會不大

2睇,之後又出紅金同究極,都會有人後追基本form,不過bandai會唔會又再版就唔知
超級玩具迷 發表於 28-2-2016 01:05 PM
2睇,之後又出紅金同究極,都會有人後追基本form,不過bandai會唔會又再版就唔知

係有少數人會後追基本form, 但亦相信這人數不足以支持再出一次再販大貨

不過BANDAI再販決定, 有時真的估佢唔到

[size=38.5203px]8月出究極古迦,以笨大一向手法,好大機有再販{:1_374:}

先親自行轉旺角,就會大概知多唔多現貨。
如果行版現貨唔多,亞版一般唔會減價。

如果你預計亞版多貨,可以等亞版,無必要硬食行貨炒價。
bunnyyau 發表於 28-2-2016 06:37 PM
先親自行轉旺角,就會大概知多唔多現貨。
如果行版現貨唔多,亞版一般唔會減價。

前幾日路經旺角見到鋪頭標近六魚....真係嚇一跳
後追KUUGA都好似係接近價錢...
ar...cannot hold, got it in Supermxn , 4 fish 8 glasses

QC ok wo...cannot say perfect, but pretty good ar