Toysdaily 玩具日報

樓主: bayonet_lover

[分享討論] SSP福X員工的態度...

講真係我心目中,間間都係一樣,冇一間特別好,想好就長時間同一間店買,買都個店員認得你,自然就會招呼你架啦,(但買時唔好格價) 純屬個人經驗。:36:
Rayman 發表於 23-4-2015 09:26 AM
如果佢真係唔好,市場自然會淘汰,佢可以做咁耐,自然有佢個人之處,百貨應百客。

如果間鋪唔係佢地自己,邊有咁串咀先得架。:he:
AYXXX 發表於 30-4-2015 11:03 PM
講真係我心目中,間間都係一樣,冇一間特別好,想好就長時間同一間店買,買都個店員認得你,自然就會招呼你 ...

咁就唔係一個精明消費者
好老實講,態度呢家野我覺得係睇行業

正如街邊茶記咁個個侍應都講粗口既都一樣有人幫襯

你買一盒野賺得你果幾十蚊就唔好咁高要求,自己鍾意幫襯就幫襯,擺買就擺買
我係拿拿臨買完野就走, 頂多同隻貓打個招, 其他人無視{:1_374:}

可能是投訴有效,今天去到時,D猫店員坐係櫃檯上招呼客人,態度還很親切。{:1_211:}
薜安 發表於 20-4-2015 11:01 AM
講呢d啦……
怕人偷野同態度係兩樣野
模型一盒盒……點偷jack……

Sorry, 八達仲未玩完, 去咗煙屎
mfleo2010 發表於 2-5-2015 04:44 PM
可能是投訴有效,今天去到時,D猫店員坐係櫃檯上招呼客人,態度還很親切。

D店員其實冇問題, 樓主唔順超果个應該係老板女
chhnpng 發表於 3-5-2015 07:34 PM
Sorry, 八達仲未玩完, 去咗煙屎

八達已經結業,  舊時點那間賣閃卡的日X,  是屬於 Mr. Leung的。  他不是八達的老闆, 只是收銀員兼買手。
其實樓主入貓店,  想要什麼的服務和服務態度。   一個普通的玩家, 入到去就是找自己喜歡的東西, 找到就買, 找不到就離開。   邊個咁得閒理會那些店員的一舉一動,  除非閣下對某店員有興趣。:DD
上星期入去買左三盒模型,離開後再chenk單,發現計多左五蚊,折返去本以為又係店風態度,豈料順利退番錢,兼老板女同老板齊聲又連聲道歉兼舉手沙霖,唔通投訴後遺症?{:1_203:}
我對福X的感覺:
1.老實講,我又唔覺福X員工態度好有問題。
試過要勞煩佢地入倉搵野,一次金剪,一次唔記得邊部HG模型,全程老闆女指揮,不過都係搵唔到,最後老闆女連翻道歉,我都有D唔好意思。
只係覺得太多客,地方太細,特別我大多數都係星期六中午放工過去,好似迫上地鐵咁。
所以我入去唔會多過一份鐘,而且有野買先會入去。(Shut up n take my money)
2.每次比完錢等找錢都會撚下貓,都樂過癮。
3.其實野唔係特別平,只係間唔中有d特價比較0岩D。
ss31788 發表於 4-5-2015 12:16 AM
上星期入去買左三盒模型,離開後再chenk單,發現計多左五蚊,折返去本以為又係店風態度,豈料順利退番錢, ...

有單緊係斷到正要回啦, 但我去親都無單ge:(
貓店人多工作忙,出錯在所難免,但近日發覺佢哋有種現像消費者要留意,鋪頭每日都有新貨到,而舊貨間中即時會打上平價來招客,但模型上嘅價錢,往往有機會未即時同步更新收銀機銀碼,價格有所誤差。有次買完嘢拎單核對,發覺計多咗後折返,佢哋亦有禮貌退回,但若果冇單又冇留意,呢個差額就側側搏收多咗,要留意。