Toysdaily 玩具日報

樓主: bayonet_lover

[分享討論] SSP福X員工的態度...

bayonet_lover 發表於 20-4-2015 04:01 PM
咁又唔係bor, 如果真係貴D, 但服務態度好D, 真係會幫襯wor...又唔係間間服務態度都咁差...

就算畀公認為服務好態度好既國寶...
一樣有人話佢地差...
睇你點睇姐...
你覺得邊間服務好未幫襯邊間...
佢都唔擔心冇生意做既...
再講如果全港都冇貨...
得間服務最差既鋪頭有...
D人未一樣死死地氣咁去買...
如果個個都咁諗咪助長呢d
串鋪更加氣炎囉……:ar:
薜安 發表於 20-4-2015 04:15 PM
如果個個都咁諗咪助長呢d
串鋪更加氣炎囉……

你又唔好理...
大把人只會睇錢看...
如間貓店真係咁差...
就冇人幫襯...
大把人都話精口都差...
一開倉大熱天時打創界山都同你去排...
其實真係冇所謂...有人會繼續去態度差的店...有人會找其他佢認為的好店...不論平D或貴D...各有所需...
不過正視服務態度...真係一種店鋪自我増值的正確發展方向...
頭像被屏蔽
買玩具都要服務
唔緊要 :51:

各花入各眼

人各有志

自已鐘意邊間 ~ 去邊間就OK:78:
好耐冇行
以前都係買過幾次野
都OK,冇咩野呀
D價就一般,唔駛專登入去
住附近或者附近番工番學都OK
係成日乜姑物姑同羅隻貓出黎,個人幾反感
講態度?

去個間野你唔駛迫,買野找錢笑住講聲多謝

咁你個日應該要感恩

司馬易 發表於 20-4-2015 02:45 AM
個人就 習以為常,反而覺得係社區老店特色

如果好似連鎖店受訓,機械式

連鎖店都唔一定好.
個晚去勝利道陽x洗衫, 個位深膚色阿嬸收多我拾蚊, 唔道歉不特止, 還罵我麻煩, 我話佢態度差, 佢即刻狂小劉德華一輪, 關華哥咩事?? 原來華哥在電視提倡優質服務, 令佢非常憤恨.
拿~福X員工算好, 上述工人的態度才叫惡劣.
不禁蓋嘆....香港今時今日...因為很多店舗沒有正視一些問題...而我們有時要迫於無奈去接受...
小堅 發表於 20-4-2015 03:47 PM
挑,間間都畀人話過服務差、態度唔好...
咁你係唔係間間都唔幫襯???
最後未又係睇價錢做人...

同意~ 宜家我真係唔覺邊間好! 總之邊間平就邊間好!仲玩嘜鬼感情咁老土? 有時我都幫襯船仔,唔好睇佢好貴,有時平過精口,菇仔!佢仲有卡簽,唔洗下下袋一,二千CASH係身咁煩!
一個人態度如何,視孚個人收養,店員工作煩鎖或會有所發洩,但將負能量也投射客人身上,那就不能接受

好老實, 樓主的回應很強調貓店店員的服務態度, 但想深一層, 我們去貓店不是跟店員做人世, 在貓店這類老式店鋪的心目中, 它們提供給顧客購買的只是貨品, 而不包括裝修及服務態度. 你想要好的服務, 便需像那班老主顧般花時間跟她們打牙骹, 去建立關係, 但樓主會否為了那一件半件貨品, 去花寶貴時間先, 如果純粹因貨品價格或就腳而去光顧貓店, 便不需計較店員的臉口如何了, 反正, 錢在樓主的口袋中, 你若覺得因光顧他們而引起任何不快, 不再光顧便可以了!
如果佢真係唔好,市場自然會淘汰,佢可以做咁耐,自然有佢個人之處,百貨應百客。