Toysdaily 玩具日報

查看: 19526|回復: 48

[分享討論] SSP福X員工的態度...

其實大家覺得去SSP福X買玩具,員工的態度是怎樣的?
我就覺得除了主持人真的是幾專業以外,其他就真的是... (尤其是D gal...) :unhappy:
其實樓主入貓店,  想要什麼的服務和服務態度。   一個普通的玩家, 入到去就是找自己喜歡的東西, 找到就買, 找不到就離開。   邊個咁得閒理會那些店員的一舉一動,  除非閣下對某店員有興趣。:DD

講真係我心目中,間間都係一樣,冇一間特別好,想好就長時間同一間店買,買都個店員認得你,自然就會招呼你架啦,(但買時唔好格價) 純屬個人經驗。:36:
挑,間間都畀人話過服務差、態度唔好...
咁你係唔係間間都唔幫襯???
最後未又係睇價錢做人...
邊間平未去邊間...
一買一賣就係咁簡單...
貓店人多工作忙,出錯在所難免,但近日發覺佢哋有種現像消費者要留意,鋪頭每日都有新貨到,而舊貨間中即時會打上平價來招客,但模型上嘅價錢,往往有機會未即時同步更新收銀機銀碼,價格有所誤差。有次買完嘢拎單核對,發覺計多咗後折返,佢哋亦有禮貌退回,但若果冇單又冇留意,呢個差額就側側搏收多咗,要留意。
貓店?  
係果邊生活左21年,佢地果種態度本身就係賣點:x
個人就 習以為常,反而覺得係社區老店特色:)

如果好似連鎖店受訓,機械式

(歡迎參觀、有咩幫到你、多謝 下次再嚟過……)

我反而覺得係人肉錄音機 ~ 好假:oh:
其實真係冇所謂...有人會繼續去態度差的店...有人會找其他佢認為的好店...不論平D或貴D...各有所需...
不過正視服務態度...真係一種店鋪自我増值的正確發展方向...
一個人態度如何,視孚個人收養,店員工作煩鎖或會有所發洩,但將負能量也投射客人身上,那就不能接受
講呢d啦……
怕人偷野同態度係兩樣野
模型一盒盒……點偷jack……
中間d盒旦扭旦肉旦你驚咪鎖晒入櫃囉……
個個做生意都怕人偷野既啦
唔通佢間野特別底偷d咩……
今時今日咁既服務態度唔得既喇……
朕回想當年的勝利道八達模型…
d態都好麻麻……最後都玩完啦……:x
朕不嬲都覺褔記態度一般……
而且太多人去
好野晨早比人掃晒
次次去到都無咩掃到
所以都情願行下褔榮街算……
一個字"差"...................................
店鋪細,顧客多又迫,
他們難兔驚比人偷野,
所以我睇模型都很不自在,
有岩即買,無岩即閃,逗留唔超過5分鐘。

服務熊度一般。
司馬易 發表於 20-4-2015 02:45 AM
個人就 習以為常,反而覺得係社區老店特色

其實服務態度好些,又何樂而不為呢?
令人費解...
特價貨要甘岩撞到,其他野一D都唔算平。
两位話事人的服務態度心情靓會好D。
認真要投訴一下,D猫店員成日偷懶唔見人。:38:
司馬易 發表於 20-4-2015 02:45 AM
個人就 習以為常,反而覺得係社區老店特色

又唔係同佢做人世

機械咪機械

咁真摰做乜
其實在於佢宜家d員工...講乜嘢(好)服務態度...又幫唔到d顧客手......直頭倒米...
近年福X真係冇咩好行,亦冇幫襯好耐囉:ar:
咁又唔係bor, 如果真係貴D, 但服務態度好D, 真係會幫襯wor...又唔係間間服務態度都咁差...