Toysdaily 玩具日報

[詢問] hottoys hulkbuster 係咪舉唔到發激光掌

見shf 可以 90 度 , ht 要加油了.....

大波豬肉榮 發表於 3-6-2015 10:54 AM
SHF舉手係放棄左手臂上一部份零件先可以舉起 , 如果ht要做的話都可以 , 不過玩家要每次拆件先可以舉lor.... ...

實在話,那為何不選雕像?
什麼經典姿勢都做不到,可玩性這麼差,跟雕像差別在哪?
所以還是品牌力⋯ht 感覺就是比較安心。

lydiamomo0903 發表於 3-6-2015 11:24 AM
所以還是品牌力&#89 ...

認同不過
如果吾介意佢活動性有幾多既人,真係玩雕像算吧!
好多玩家都好似攪亂晒玩12“ Figure既意義,如果一隻Figure買番黎係擺既。
根本吾須要有關節設計啦:38: 吾計較可動性既根本就吾好玩
好明顯今次HT真係大安旨意左,以為無人會出到比佢靚既Hulkbuster
點知笨大又出到超可動,KA又出到合體,而且兩家都可以玩90度出掌!
今次Hulkbuster大戰! 玩家興趣同評價度,HT真係輸晒:(

其實ht出咁大隻,重量必有番咁上下,唔知d joint或支點位頂唔頂得順!憺心HT有冇評估過,到時過保養先嚟斷就pk!
比例越細,反而活動能力越高!:58:
SHF舉手係放棄左手臂上一部份零件先可以舉起 , 如果ht要做的話都可以 , 不過玩家要每次拆件先可以舉lor.... ...

要放棄乜野件呀???.....我睇唔到O既?....唔好老吹喎......
仲有咩......"hb最緊要係像真度高 , 所以唔太介意佢活動性有幾多!"---------粗俗D講句, 你係咪咁鐘意玩硬交呀??.....我諗呢度好多人唔同意你呢句喎!!!!

不太明白,點解要放棄手臂零件先可以舉起 ?90度掌姐喎有幾難做要放棄件?

如果做唔到90度掌咪換件囉,我唔介意佢跟多對手掌或手臂比我。現在5牛唔平架,唔係咩pose都擺唔到呀嘩。
雕像都有個靚靚pose啦,HT係可動公仔但擺唔到pose又真係太神奇了吧。
其實有排都未出。ht 大把時間改進,而家只係見過個辨又可以定奪D乜?ht hb評價 輸晒?吾通叫HT好似KA禁一見有po 講hb 就自吹自台打飛機咩?
apezipup 發表於 3-6-2015 01:30 PM
不太明白,點解要放棄手臂零件先可以舉起 ?90度掌姐喎有幾難做要放棄件?

要抽起金甲內既灰色既機件!

lydiamomo0903 發表於 3-6-2015 11:24 AM
所以還是品牌力&#89 ...

我意思只係hb , 始終佢係肥大 , 可動性天生有限!~ 就咁睇相ht個隻都唔係好差 , 起碼都舉到手同曲到腳! 我個人來講接受 , 雕像係完全不能動及只有官方指定姿勢 , 根本唔同...

講真 , 我已經有成隊1/6....根本就無得選擇 , 要一套就要買ht....就算真係不能動都要...比錢...! ; ;

想滿足玩既話..只好買多隻bandai or ka....改變不了現實...
全套戲無出現呢個動作,叫佢夾硬出,好似有d過份,但係真係有呢個動作,你唔出,真係有d過份
(利申 :有訂ht. HB)
其實點解成日話HT隻HB無可動性? 記得響希慎個Hottoys Avengers 展覽入面都show咗隻HB出嚟, 手係舉起嘅, 當然唔係發激光掌, 但係未至於完全無可動性wor
只係近排kA或者Bandai發放比較多消息, 而HT又未有咩舉動姐. 不過, 始終都仲有咁多時間, 希望HT真係做好d隻HB, 比返d驚喜我地啦, 成5千蚊隻Figure真係貴嫁....我又係大把錢到隻隻HB都買哂....:80:

圖片轉自 Generals Joes 網站