Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: lfli

[Hot Toys] batman armory 是否比DX12好?

HT好似仲有armory現貨(有錯請指正),想後追,
但想問各位師兄知唔知,依家先在HT追,開盒如有問題仲有無得換?
h149 發表於 12-5-2015 04:33 PM
但想問各位師兄知唔知,依家先在HT追,開盒如有問題仲有無 ...

SB 仲有? :o 賣緊幾錢?
h149 發表於 12-5-2015 04:33 PM
但想問各位師兄知唔知,依家先在HT追,開盒如有問題仲有無 ...

過左咁耐,通常都無得換架啦
其實我想知ht同toy legend個armory質素差得遠唔遠? 如果好好多咁我都考慮換ht
youlovetoy 發表於 12-5-2015 04:58 PM
其實我想知ht同toy legend個armory質素差得遠唔遠? 如果好好多咁我都考慮換ht

一個天一個地根本無得比
不肖生 發表於 12-5-2015 05:36 PM
一個天一個地根本無得比

咁很誇張???????????? :he:
問過HT職員,DX12可以坐BATPOD,ARMORY個BATMAN坐不到BATPOD,因小腿入面全包膠,所以論可動性,DX12勝一籌!
可惜DX12 配件太小..
MMS 236賣大包,我就係後追一套MMS 236,再淨收一把DX12 EMP電磁脈衝槍
:)
wiswis 發表於 12-5-2015 06:31 PM
問過HT職員,DX12可以坐BATPOD,ARMORY個BATMAN坐不到BATPOD,因小腿入面全包膠,所以論可動性,DX12勝一籌 ...

據我所知HT部1/6 BAT-POD最夾嘅反而係之前隻MMS71 BATMAN,因為BAT-POD個設計係專門比MMS71 BATMAN駕駛,之後再出果啲Ver都唔係最Fit~
其實兩隻都要入,Armory拿左隻batman出來個櫃又吉左就好唔美觀。只買12又單調左。
不肖生 發表於 12-5-2015 05:36 PM
一個天一個地根本無得比

論手感當然HT好N倍啦。不過遠睇其實副廠的外型唔差架。我兩隻都有,當然副廠的就封印左啦。