Toysdaily 玩具日報

查看: 12200|回復: 40

[Hot Toys] batman armory 是否比DX12好?

可動性?

頭雕?
HT好似仲有armory現貨(有錯請指正),想後追,
但想問各位師兄知唔知,依家先在HT追,開盒如有問題仲有無得換?
youlovetoy 發表於 12-5-2015 04:58 PM
其實我想知ht同toy legend個armory質素差得遠唔遠? 如果好好多咁我都考慮換ht

一個天一個地根本無得比
最主要是面罩對眼,價亦相宜,因為有埋個櫃同一大堆武器
Armory只係衰係件披肩,反而呢個易攪喎
個人認為無咩理由後追俾人炒的dx12

我兩隻都有~相比之下~你會發現車工及膠的物料DX12好好多~
由其係頭部,DX非常完美的沙黑色,AMORY既膠係似...老翻個D有少少光面但又睇到少少水口....但AMORY有既係配件,所有配件都非常精美,我會建議你買DX12 再BID返以下散件:
面型: DX 及 AMORY兩款都不一樣~所以要BID返AMROY個D
腰帶: AMORY個條腰帶結構比DX穩又耐用D,DX版日子久了會鬆或不小心使用會斷。

其他就一樣~

P.S.
頭部: DX12 眼渦位無油黑, AMORY眼渦有油黑~
交叉人 發表於 16-4-2015 04:17 PM
最主要是面罩對眼,價亦相宜,因為有埋個櫃同一大堆武器
Armory只係衰係件披肩,反而呢個易攪喎
個人認為 ...

師兄,我都想摸左件披肩佢,太怪啦,邊到有得買好睇小小既?
我覺得唔洗點揀wor, Armory真係平又正又多野玩
至少本體同dx12分別不大

雖則armory無頭雕,但dx12頭雕已經係3年幾前產物,以而家技術質素望番已經覺得爭d
Armory抵D,靚d,dx不抵玩
各有各好,DX12有電子脈衝槍,Armory無電子脈衝槍,不過後者勝在配件多,隻BATMAN可以擺係武器庫當戰衣擺又得,又可以砌成一隻BATMAN又得
就咁Armory就得BATMAN無Bruce Wayne頭,要大全套先有,所以刀無兩邊利
:38:

Armory就多嘢玩啲,遙控燈開關
之前隻DX02果代已經有埋發光眼模擬聲納系統,超毒..
可動性是否一樣? thc
我個陣係買細盒裝 得batman同個armory 再係yahoo bid bruce wayne bid左7xx 再買dx12個地台
有排玩 但可動性真係唔高

I prefer MMS234

見到TH而家放咗armory 出黎想後追, 但唔知係唔係都啲有問題貨. 其他我都敢搏, 但呢隻有remote又有燈, 但乜保都冇
mj23 發表於 17-4-2015 12:27 AM
見到TH而家放咗armory 出黎想後追, 但唔知係唔係都啲有問題貨. 其他我都敢搏, 但呢隻有remot ...

聽人講HT個Armory個遙控燈耐咗就會有問題,遙控個櫃會無反應唔著燈之類
有啲話係粒電有問題,有啲就話係個櫃..
:cool:
Beranda 發表於 16-4-2015 04:42 PM
我覺得唔洗點揀wor, Armory真係平又正又多野玩
至少本體同dx12分別不大

顶你头像
孫行者 發表於 17-4-2015 12:40 AM
聽人講HT個Armory個遙控燈耐咗就會有問題,遙控個櫃會無反應唔著燈之類
有啲話係粒電有問題, ...

我果個放左兩個禮拜個遙控就無反應了
而家要人手開
我pefer armory
因為頭同腹甲都較好