Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: happyholiday1

[詢問] (終於買咗喇! 感謝各位相助!) 新手入坑求助………… 想買12吋Hottoy Ironman 42

happyholiday1 發表於 24-3-2015 11:31 PM
謝謝cHing們的解答~!
剛剛在虎虎拍賣見證一單全新未開改良版175X成交,昨天亦是174乜全新未開聲稱 ...

建議買隻已開盒,起碼可以睇下有無花同爛,其次選擇就係上 Secret Base 買,check 清楚先走。

A: 平兩舊,都有得 check
B: 原價,有得 check,Hottoys 自己舖信譽點都好o的掛,呃都唔呃得你太盡掛。
A 同 B 要自己衡量
買42不如買43, 下身改良很多,比較容易擺Pose,又唔駛担心斷手問題
自己訂了43 ,再後追番42。有42 情意結。
連日來,真的很多謝各位cHing的回應與鼓勵~!
前幾天,我終於擁有人生第一隻Hottoys: Ironman Mark 42~! :)
開盒當天,真的很激動~! :$  所以忍不住整個過程都拍了照……~!
請容許在下分享一下當天的喜悅~!

至於是否改良版…………
這隻Ironman是在虎拍以175x元買的,賣家自己說從來無玩過Hottoys…………:( 但他說是很後期取貨的,所以應該是改良版…
而在下開盒後都沒有斷臂,所以應該無事掛~! :love:

最後最後,還是想再一次感謝各位神大大的回覆~! 無言感激~! :love::shy:
happyholiday1 發表於 7-4-2015 02:04 AM
連日來,真的很多謝各位cHing的回應與鼓勵~!
前幾天,我終於擁有人生第一隻Hottoys: Ironman Mark 42~! : ...

影下個under arm 睇睇就知道。另外,mark 43比42更正
合金係咪俾膠好玩?未玩過,唔知咩感覺
希慎的 mark 42 是否改良版??
樓主會否追埋43,一對孖仔咁?

要買緊係去番ht買,去出面鋪,老實講,佢話新未玩過,你信唔信,有問題佢一定唔受理,當然去番ht買!而家ht賣果d係改良版,汁翻好晒先放出嚟賣!
恭喜師兄,你入貨價足足比高峯炒價平左千一二,即係平均等一個月,平一舊,not bad!
希慎 HT 個工作人員話係外國搵回來...........
stockholder 發表於 7-4-2015 02:10 AM
影下個under arm 睇睇就知道。另外,mark 43比42更正

Ironman 放咗嚮公司,聽日影吓,謝謝~! :love:
Nice catching, thanks for sharing.

謝謝回覆! 暫時擁有一隻已經好滿足~! :)
如果要買mark 43, 就唔會買差唔多嘅1:6 mark 43, 要買就買1:4嘅mark43~! :46: