Toysdaily 玩具日報

查看: 8001|回復: 43

[詢問] (終於買咗喇! 感謝各位相助!) 新手入坑求助………… 想買12吋Hottoy Ironman 42

本身玩開其他玩具,從未買過12吋,但見Avengers就嚟出第2集,重燃起小弟對Ironman嘅愛~!:love:
想第一隻買Hottoy嘅Ironman 42, 於是去老虎拍賣找, 結果發現有d話係改良版, 有d又無講…………
到底買嘅時候點睇得出係改良版? diecast又係乜? 價錢又係咪炒? 原價又是多少?
Sorry, 小弟實在是一竅不通, 還望好心的大大可以賜教賜教~! :$
happyholiday1 發表於 23-3-2015 06:55 PM
感謝各位大大的回覆~! 特別是031011大大~!我剛剛翻了一些舊帖,可惜都不見外盒圖…… 是否外盒可以見到 ...

最好係去油媽地個果個玩具商場到買.....間鋪話係改良板既未比即刻比錢馬上開盒CHECK, 係既未收貨囉,.當然你自己要識睇係唔係改良板啦,另外一個風險係中左SAD貨,但而樣就真係無計.....中就要硬食嫁啦.
坦白講,最好唔好開始入呢個坑,如果唔係好大獲……:p
1.改良版, 首批42有斷手,次批改進左斷手問題(改良板),有張舊貼係有哂字有哂圖去解釋.
2.DIECAST查下GOOGLE字典都知點啦瓜:o  
3.原價19XX
大唔大獲都好睇個人:cool: 我有P仔BATMAN同IRONMAN全部後追, 等隻電邊等到我無哂引,A2暫時都無隻岩.如果岩既又唔再等...好耐...好耐........所以而家轉睇其他公司:x感覺其他公司派貨好似準時D質素又好D.
如果買42就要買改版,等得就去SB訂43都抵玩
頭像被屏蔽
宇村健 發表於 23-3-2015 04:07 AM
如果買42就要買改版,等得就去SB訂43都抵玩

43 已截訂,應該 42 平o的
43 發貨後,應該不難原價買到的
想買就去買。ht兆萬有42, iron patriot, 33, 17, 39.
入咗坑,好自然買完一隻又一隻...師兄自問定力夠唔夠?{:1_220:}
031011 發表於 23-3-2015 03:42 AM
1.改良版, 首批42有斷手,次批改進左斷手問題(改良板),有張舊貼係有哂字有哂圖去解釋.
2.DIECAST查下GOOGLE ...

感謝各位大大的回覆~! :)特別是031011大大~!我剛剛翻了一些舊帖,可惜都不見外盒圖…… 是否外盒可以見到「改良版」三個字?
如果唔係點可以在購買時知道?因為第一次買,好驚被騙………… :(

定力嘛………… 暫時都只係想入一隻玩吓先! 始終未買過12吋Hottoys, 試吓啱唔啱玩先~! :shy:

改良版外盒 , 同首批斷手版外盒完全冇分別系完全一樣{:1_201:}或者大大選擇一D 以開盒check 件而又全新的可能好D , 問清楚個賣家系咪全新 , 交收睇到有問題自己知點做架啦
不如你比較下42、43,若接受到43,何不訂43?又新D技術,又唔使擔心接了斷臂版42⋯⋯又唔使幫炒家接貨⋯⋯

我若是沒有42,一定訂43!{:1_220:}

不過,我己有42,還是訂了43!{:2_281:}
信X和現C點鋪標價都上了半空,好難買落手。新仔同店老板更難應對。

勸你一係上網Bid信譽超好賣家,一係上SB買42(無保養,可能六神合體),一係訂43。