Toysdaily 玩具日報

樓主: happyholiday1

[詢問] (終於買咗喇! 感謝各位相助!) 新手入坑求助………… 想買12吋Hottoy Ironman 42

nlhung2005 發表於 23-3-2015 07:41 PM
改良版外盒 , 同首批斷手版外盒完全冇分別系完全一樣或者大大選擇一D 以開盒check 件而又全新的可 ...

其實開咗盒都唔識check…………
有無cHing可以教教我………… :help:
我在糖街地牢買

改良版

之前有師兄出過第一、二水貨比較圖http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=226769&highlight=Hottoy%2Bmark%2B42重點個關節度
其實有CHING都提左,兆萬3樓TOY HUNTER,本身就是HOTTOYS,而家有現貨,點解不上去買?雖然無保養,但可以現場CHECK到滿意先走。
我最近都入左MARK 42. , 呢隻係我第二隻HOT TOYS.....第一隻係MARK IV..... DIECAST 真係DIECAST, 好有份量...估唔到可以係YAHXX 低過市價 入到隻改良版, 唔攞荷包出黎都唔得.
nlhung2005 發表於 23-3-2015 09:39 PM
之前有師兄出過第一、二水貨比較圖http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=226769&high ...

已返帖,謝謝cHing~! 改良版係咪多個黑色膠圈仔? 但要拆隻手出嚟我怕我唔識………… 相信賣家都唔會幫手…………
mugfei 發表於 23-3-2015 10:03 PM
其實有CHING都提左,兆萬3樓TOY HUNTER,本身就是HOTTOYS,而家有現貨,點解不上去買?雖然無保養,但可以 ...

Toy Hunter是否現在只賣改良版? 最想知佢賣幾錢………… 不過如果售後服務好一定預咗貴d…………在翻帖中看到新開的甲都有機會花,是否一定可換?

另外SB係乜? …………
對不起,小弟實在太多問題了………… 還望多多包含~! :(

依家42 平過原價,原價好似1900

有愛就追吧,
建議買二手已開的,
要求賣家比你check件,確保唔會有爛手問題~~~~
SB 即是SECRET BASE,即信和20樓。
最近見有人放二手1700,可以參考。
031011 發表於 23-3-2015 03:53 AM
大唔大獲都好睇個人 我有P仔BATMAN同IRONMAN全部後追, 等隻電邊等到我無哂引,A2暫時都無隻岩.如果岩 ...

借問聲邊間公司準時d質素又好d呢?
mugfei 發表於 24-3-2015 08:29 PM
SB 即是SECRET BASE,即信和20樓。
最近見有人放二手1700,可以參考。

謝謝cHing們的解答~! :shy:
剛剛在虎虎拍賣見證一單全新未開改良版175X成交,昨天亦是174乜全新未開聲稱改良版…………
但二手近全新都17零零…………相差只有五蟹
多五蟹全新,但唔識睇是否改良版,講個信字…………
平五蟹,因已開有得試,但可能有花,亦由於只差五蟹有全新,更加矛盾…………

各位cHing ………… 如何是好? :help:

第一隻我入42, 無後悔,die cast真係好正。
黑 發表於 24-3-2015 11:20 PM
借問聲邊間公司準時d質素又好d呢?

我比較重注重質感機械感,近期發現three zero d公仔都唔錯幾岩口味,其實我都係岩岩玩公仔無耐好多野都仲係睇緊d資料hahahah:x,間間睇下唔洗下下都ht im,
031011 發表於 25-3-2015 03:01 AM
我比較重注重質感機械感,近期發現three zero d公仔都唔錯幾岩口味,其實我都係岩岩玩公仔無耐好多野都仲係 ...

師兄…兩樣野黎喎
仲有,言下之意即係你覺得three zero準時質素又好?
頭像被屏蔽