Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] TDK系列收藏 (得一兩張圖)

jeffloh 發表於 5-3-2015 12:39 AM
師兄果幾款我覺得太兒童向(太多"機關") 所以無入. 我入的多數都只係"得個樣"果d~~

TDK三部曲系列我鐘意到連積木版都唔放過,買齊晒:D
如果積木版出BAT POD就好..

至於Figure我就偏心啲淨係鐘意主角蝙蝠俠一個XD~:)
有齊山口batmobile, 真係唔錯

孫行者 發表於 5-3-2015 12:44 AM
TDK三部曲系列我鐘意到連積木版都唔放過,買齊晒
如果積木版出BAT POD就好..

HT, EB 的TDK batman我都有, 我主打都係玩6吋figure~ 其他size就少入. 我會"寧缺莫濫", 真係喜歡先會入手~~

師兄有無考慮入sideshow隻TDK batman bust?:$
jeffloh 發表於 5-3-2015 12:51 AM
HT, EB 的TDK batman我都有, 我主打都係玩6吋figure~ 其他size就少入. 我會"寧缺莫濫", 真係喜歡先會入手 ...

半身我麻麻哋..:cool:

我隻1/4 TDKR BATMAN係CRAZY TOYS出,都係正版嘢,不可動,布造斗篷,有個底座,一張大牛有找

HT / EB果啲我唔捨得玩..
:$
孫行者 發表於 5-3-2015 12:54 AM
半身我麻麻哋..

我隻1/4 TDKR BATMAN係CRAZY TOYS出,都係正版嘢,不可動,布造斗篷, ...

我覺得bust收藏同觀賞價值高, 一個bust已經底得上幾隻 figure了. 不過都好彩sideshow無TDK batman PF, 唔係我一定忍不住訂. 呢個bust我本身都想入, 不過由於家中已有一個Ironman MK-3 bust, 已無地方再放多個了.

ps: 原來等等下已經差不多出貨了. (apr-15)
:handshake::handshake::handshake:
jeffloh 發表於 5-3-2015 01:18 AM
我覺得bust收藏同觀賞價值高, 一個bust已經底得上幾隻 figure了. 不過都好彩sideshow無TDK batman PF, 唔 ...

蝙蝠迷必入嘅LEGO 76023,內附獨家BEGINS版蝙蝠俠同TDK 電影版小丑人仔 :handshake::D
正!
真係好齊全        
jeffloh 發表於 5-3-2015 01:18 AM
我覺得bust收藏同觀賞價值高, 一個bust已經底得上幾隻 figure了. 不過都好彩sideshow無TDK batman PF, 唔 ...

:shiny:蝙蝠俠+貓女+班恩

呢幾隻除了batman之外, 其餘實物麻麻, 我無買晒3隻只要batman
孫行者 發表於 5-3-2015 07:18 PM
蝙蝠迷必入嘅LEGO 76023,內附獨家BEGINS版蝙蝠俠同TDK 電影版小丑人仔

望落以為是劇照。
jeffloh 發表於 11-3-2015 08:48 AM
呢幾隻除了batman之外, 其餘實物麻麻, 我無買晒3隻只要batman

我哩幾日買咗套美版嘅The Dark Knight Trilogy Ultimate Collector's Edition Blu-ray
蝙蝠俠黑夜之神三部曲 終極珍藏版 藍光DVD

雖然包裝封面無港版咁靚可以睇到入面果三部座駕,但係平過港版好多,港版已經炒到上過千,我套美版全新都係5魚幾左右

另外我隻1/4 TDKR 夜神起義 BATMAN,5魚都唔駛 仲平過套終極珍藏版DVD
:)
孫行者 發表於 12-3-2015 12:33 AM
我哩幾日買咗套美版嘅The Dark Knight Trilogy Ultimate Collector's Edition Blu-ray
蝙蝠 ...

我之前已有blu ray同車仔所以無再入blu ray boxset. 佢之前正價都係USD100左右, 依家amazon有特價平o左一半.

如果咩都計, 我連post card都有, 不過太多濕星野懶得逐一post了.
jeffloh 發表於 12-3-2015 09:03 AM
我之前已有blu ray同車仔所以無再入blu ray boxset. 佢之前正價都係USD100左右, 依家amazon有特價平o左一 ...

TDK同TDKR影碟官方條Link,入面大致上都列齊晒
http://www.deltamac.com.hk/newde ... hValue=Dark Knight#

下面果四樣我都有儲,唯獨唔儲 夜神起義  (雙碟面具限量版),因為唔like個爛咗嘅面具

蝙蝠俠 - 黑夜之神限量版蝙蝠俠面具套裝
http://www.deltamac.com.hk/newde ... pdt0003698&item=DVD

蝙蝠俠 - 黑夜之神限量版蝙蝠戰車套裝
http://www.deltamac.com.hk/newde ... pdt0003699&item=DVD

蝙蝠俠 - 夜神起義 (雙碟人偶套裝)
http://www.deltamac.com.hk/newde ... 0005264&item=bluray

蝙蝠俠三部曲終極珍藏版
http://www.deltamac.com.hk/newde ... 0005420&item=bluray

哩排我見到之前Bandai 桂正和×竹谷隆之果部BAT-POD同BATMAN,不過都係忍手等MAFEX隻2.0同BAT-POD好過,始終MAFEX先係最似電影版,最原著,Bandai果隻太過日系風格,胸口完全唔似,可動肯定無MAFEX咁高先

另外三部曲終極珍藏版裡面部BAT-POD係同你一樓個Post果部唔同嫁,Boxset送果部係限量特別版黎,車身上面會有啲地方上咗金色,普通版係銀色,你有時間可以上網自己睇吓

孫行者 發表於 13-3-2015 01:14 AM
TDK同TDKR影碟官方條Link,入面大致上都列齊晒
http://www.deltamac.com.hk/newde ... hValue=Dark Knigh ...

桂正和×竹谷隆之 都唔算係TDK batman, 極其量只係似罷了~ MAFEX我反而無入, 因為已太多車仔~

我又唔覺原裝batpod有金色?? 加上唔會為一部"別色"車而入多次3套電影. 買碟我多數是為碟而買, 所以一個version就足夠~