Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] S.H.Figuarts Avengers -Age of Ultron- (1月魂限 鷹眼)

Marvel 真係好惡,孩記,select,bandai,figma,revoltech都出勻哂。。。
今次要買隊長了:he:
好正,個人覺得好過孩佬好多:shiny:
must buy all, much better than hasbro and figma
同DC系列要收全套了
stephen727 發表於 21-2-2015 09:02 PM
好正,個人覺得好過孩佬好多

我絕對贊成你講法!{:2_252:}
孩仔雖然QC差, 但頭雕其實做得幾全神, 日本的面相好美形, 但唔係好似個演員
HULK 有睇頭WO :)
正! 百花齊放,孩佬留番比死忠..
redbean 發表於 22-2-2015 09:02 PM
孩仔雖然QC差, 但頭雕其實做得幾全神, 日本的面相好美形, 但唔係好似個演員

日本廠面相真係差啲咁... {:1_207:}
hulk對腳...
我見到有4條芝屎腸...:cool:
以面相來說shf有種動畫的感覺,我想是因為 bandai 一直以來是以做動畫人偶為主真人電影的部分比較少,不過以可動和細節的部分相信跟hasbro比起來應該是好蠻多的,另外最近hasbo marvel legends系列由於一箱配率的關係,逐漸走向全套購買的方式,對於只想入手電影版角色的玩家也是改買日版的一個原因。
個人覺得Figma 係有意想整得似演員,但最後麻麻,但SHF 係連想整得似演員既心都冇,唔似演員但整得靚仔,個人就唔太BUY:78: 但為齊章都會入:cool:
Hulk睇落唔錯,不過膝關節就有少少礙眼
但最擔心既始終係真人面相問題…
只對 hulk 有興趣~~~~~~~~