Toysdaily 玩具日報

樓主: 2littlemoney

[分享討論] 有冇師兄覺得其實 secret base 可以摺左佢?

用黎引你地 d 玩具喱文入坑架嘛... 咁都唔明...
睇野唔好咁表面,佢點會唔知其它玩具店有賣佢d人偶
佢益左出面一隻半,但佢會毒到個客將來真接上sb 訂十隻八隻
令d客覺得miss左訂有損失,將來重唔黎訂多幾隻
長遠黎講,出面鋪變相幫佢宣傳,
另外,慳個租金個幾十萬就咁易對質素有幫助??
倒不如有間旗艦店方便人流同宣通收更多訂好過啦。
我都想問點解d金鋪唔直接開係羅湖or大陸,要係旺角迫!
是但啦.....吾使咁care間野.
elliottlai 發表於 24-1-2015 11:21 AM
商場位租金萬幾??閣下真係低估而家D租金...葵涌廣場一間豆潤咁既舖都要兩萬幾起...每月萬幾?都有既..好景 ...

咁係我LUCKY, 兩個舖位加埋都不用四皮. 係管理費要自付.
catcat 發表於 24-1-2015 07:23 AM
有無師兄覺得IFC Apple Store可以摺左佢?
有版睇但唔係全部有現貨, 試完iphone想買的都只會出
外面買,  ...

靚抽, 笑死~~~~~~~~~~~~~~:x
有人開間野SHOW咁多FIGURE 比我睇都唔知幾正, 仲好過擺響我屋企
我返而唔明點解HT而家仲唔攪網上預訂, 當尋日隻 CA 為例, 俾盡收左訂 300 隻, 如果可以上網訂既話, 一日 1000 隻都唔出奇 ~  
有左secret base訂野快d方便好多。點解要摺?
eb1815 發表於 25-1-2015 02:22 PM
我返而唔明點解HT而家仲唔攪網上預訂, 當尋日隻 CA 為例, 俾盡收左訂 300 隻, 如果可以上網訂既話, 一日 10 ...

我估計係因為如果網上搞一定會網絡擠塞
同埋好似買演唱會會飛
好快所有quota 都會被炒家搶走,又沒有了排隊成本

同埋我覺得到鋪落訂係比較公平d
dewback 發表於 24-1-2015 07:40 AM

一蘭租尖沙咀綿登徑地庫 1.1萬呎都要 46萬啦! 你估如果一蘭租信和 20樓要幾錢?
我反而覺得SB個價值大過兆萬好多:(
catcat 發表於 24-1-2015 07:23 AM
有無師兄覺得IFC Apple Store可以摺左佢?
有版睇但唔係全部有現貨, 試完iphone想買的都只會出
外面買,  ...

師兄靚抽,真係直中紅心靶都射穿埋。{:1_377:}
kofumanutd 發表於 14-9-2015 10:06 PM
師兄靚抽,真係直中紅心靶都射守埋。

又係你呢個追 post 低能兒,生活好苦悶牙?
RRAAYY 發表於 25-1-2015 12:02 AM
師兄,SB有6部收銀,以前兆萬得一部,你真係身在福中不知福! 以前排幾個鐘D辛苦法。

重有龬上訂 ...

同意,
其實佢地唔係冇錢改善產品質素,,,,,

其實佢地只唔係冇改善產品質素,,,,,
另外,我身邊好多玩家,,,,都開始慢慢脫坑,,,或超嚴選了,,,,,,,,:78:
其實我都係因為上完SB覺得好正先正式入坑:x
見舊既原來會無現貨就即刻訂新個d:(驚死遲d又要捱炒價..
所以其實佢策略都幾成功:$