Toysdaily 玩具日報

樓主: 2littlemoney

[分享討論] 有冇師兄覺得其實 secret base 可以摺左佢?

地獄滾球 發表於 24-1-2015 02:41 PM
一日賺咁多錢既公司…如果唔搵地方洗梗d錢…年尾交稅交到訓街呀!

師兄中Point,大公司一定要揾D方法去散下錢,例如裝修,開Showroom,最好方法係賣廣告。
dewback 發表於 24-1-2015 02:24 PM
如果賣散件,就會變左皆旺,對呢門生意黎講係一個倒退,你估 Marvel, DC, Disney 睇到個什貨倉,會點睇呢 ...

咁散件都可以賣得好有型嘅,好似大家講嘅萃苹果咁,都好多配件賣,配件可以出番電影嘅野,一樣做到宣傳效果!
SB應該不用60個吧,而且showroom有好多功能零售店辦不到
其實sb都有現貨賣架…
catcat 發表於 24-1-2015 07:23 AM
有無師兄覺得IFC Apple Store可以摺左佢?
有版睇但唔係全部有現貨, 試完iphone想買的都只會出
外面買,  ...

{:1_377:}.....................
我覺得一定要有,開多幾間仲好,以前少慢長龍的日子唔記得曬啦咩?
如果唔係想曲線引人插,開 post 位師兄可能仲係小學雞唔識世界。
無左SB, 請問換貨我去邊度換?
對客戶黎講,排SB或後樓梯,點都好過排街:78:
其實大公司如canon嘅showroom,都唔賣貨嘅,純粹俾人睇同試機
catcat 發表於 24-1-2015 07:23 AM
有無師兄覺得IFC Apple Store可以摺左佢?
有版睇但唔係全部有現貨, 試完iphone想買的都只會出
外面買,  ...

{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}
neoneo 發表於 24-1-2015 06:16 PM
對客戶黎講,排SB或後樓梯,點都好過排街

比夠20幾層你排 哈哈
樓主兄,我消化左你講既野
我諗你重點係想講SB唔應該開係信和到!
應開係租金平既地方到!
貴租金就可以加價……haha
見到呢個POST我真係諗起:自暴其短