Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 承認 ~ 勝利之鍵 ~ 超合金魂 勇者王 Goldion Hammer (#47 UPDATED 機構人圖)

AMIAMI 日本網重開有得再訂
chan0268 發表於 1-6-2015 07:16 PM
saving money is the first prior planning

不能同意更多:!:$
經過 GX66 同 GX68 既慘痛經歷, 唔會再上當喇 {:1_213:}
GX66 同 GX68 既慘痛經歷, 唔會再上當喇
我同意
baggioalex 發表於 1-6-2015 09:30 PM
GX66 同 GX68 既慘痛經歷, 唔會再上當喇
我同意

買貴左既價錢已經足夠買一隻 GX69 喇 :53:
好唔點 :72:
Skip skip!
昨日秋葉見到展示,个人意見:
膠爆.....关节嚴重偷工送

送都嫌佔地

接地都未做得好,加上大量奇怪位...

7月而家撞左超獸.呢隻唔入住了
快來吧!:shiny:
讓我試一試A君的頭殼有多硬。:34:
我覺得最離譜係由呢張圖見到個鎚仔柄係彎鬼左...
真係design fail...
不過自己真係有愛... 所以都係訂左...

本來好中意勇者王,但隻超合金真系太豬。都系玩返SR算
hydefai 發表於 2-6-2015 12:08 PM
我覺得最離譜係由呢張圖見到個鎚仔柄係彎鬼左...
真係design fail...
不過自己真係有愛... 所以都係訂左. ...

我覺得係果個人特登比力壓落去左手手掌, 右手手指又比力頂起棍身, 想表現個鎚仔2頭個可動機關先會變成咁, 正常唔比力應該唔會變彎的
k_dash 發表於 3-6-2015 10:02 AM
我覺得係果個人特登比力壓落去左手手掌, 右手手指又比力頂起棍身, 想表現個鎚仔2頭個可動機關先會變成咁, ...

好似唔係喎...
如果特登俾力係唔係n 型咁曲應該係U 型咁曲...

依家似係你拎起佢, 個頭重得滯"the" 左果隻...
右手手指好似係借力long 一long 佢... 唔係的話仲"the" 多d.

其實照質量睇.
支柄一定係膠...
個頭就算唔係膠都應該重過支柄好多, 物理上黎講"the" 係好正常...

個design fail 位係做乜支柄唔用合金加強個強度...
hydefai 發表於 3-6-2015 10:31 AM
好似唔係喎...
如果特登俾力係唔係n 型咁曲應該係U 型咁曲...

你講果種U形彎法,應該要係右手手指公比小小力頂向下先得....
你應該留意到個鎚頭係斜咗入一邊的, 要做到個方向咁斜法應該要右手食指比小小力頂返向上先做到, 當然咁比小小力就彎了大半都因為鎚頭太重, 但唔比力的話應該係OK的. PS: 以前Studio Halfeye果隻個鎚頭裡面有機關仲重, 但so far都無也問題....
SORRY 巴打我睇唔到鈄少少...
唔緊要啦.
我都訂左的, 下個月就知龍與鳳~!