Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 無限合金---百獸之王者

d獅子拆開擺仲好睇過合體
raiderjack 發表於 19-1-2015 09:18 PM
非常多謝Gary 師兄報告,就好似為我總結呢單Sofia choice.  我一直好想有隻decent 的百獣王。從上年 ...

師兄收到貨未?希望你玩得開心!

多謝大家支持,順祝大家新一年繼續有好玩具玩!
.....過o左恐怖十二月,暫時睇,新一年好似未見有乜o野吸引新產品公佈.....
支持魔術兄, 但魔術兄最近report真的少了, 感覺好可惜...
報告詳細亦極應同,尋日我都攞左,
呢隻由香港人做嘅百獸王合金整體係唔錯,
不過關節可動就比一格格嘅郁動幅度限死左,
好難擺D較自然嘅姿勢,但以日本自已因無版權出唔倒,
美版果隻外型又唔掂下(純個人覺得),
呢隻我收貨,但關節有可進步空間,
好似五隻野獸四腳連住身體位置唔整Ball join,
令五隻野獸回復7,80年代合形態0甘,
不過平心而論,除B記大廠技術價錢較穩定外
(但合金成份有時小得嚇人金毛獅王同宇宙大帝係好例子)
其他廠唔係貴到爆就係質數QC差,
比起15機更差更貴一定大有貨品在,不過由ニ仟變五百的確難受,
但Ver2.0 以幾佰蚊0黎講,我個人覺得係非常OK的

denniskwong 發表於 20-1-2015 01:34 PM
d獅子拆開擺仲好睇過合體

我都覺, 合體時D老虎腳收得唔係咁好, 加上有D唔跟原設, 感覺怪怪的, 不過報告好詳細{:1_377:}
頭像被屏蔽
真係好型,謝謝多圖分享!
真的是很多師兄的攝影技巧很好,影的相片很美,我真的做不到,謝謝分享!
我的這隻佰獸王者,都有不同地方的sad位,師兄們的以比我幸運了!
唔係,我呢隻都有小小地方花同甩油,不過唔算當眼位,我接受啦
ScarletSpider 發表於 21-1-2015 11:02 AM
唔係,我呢隻都有小小地方花同甩油,不過唔算當眼位,我接受啦

師兄我的不只是甩油(甩油多處,我以經當看不到),我的腰帶中間的星星旁的金邊下陷了一塊!:help:
但整體我也喜歡它的設計!
睇開pop個一隻,呢隻上色係怪怪地,不過設計真係一絕。

唔知點解, 覺得呢個REVIEW好HARDSELL, 仲有預設掌聲 .... 囧  發表於 22-1-2015 11:41 AM
what 發表於 20-1-2015 03:00 PM
我都覺, 合體時D老虎腳收得唔係咁好, 加上有D唔跟原設, 感覺怪怪的, 不過報告好詳細

感覺怪係因為手腳睇落好圓looklook.

同卡通差遠.
denniskwong 發表於 22-1-2015 04:28 PM
感覺怪係因為手腳睇落好圓looklook.

同卡通差遠.

怪係其實紅綠虎嘅前腳收到突咗出嚟, 覺得隻手好似裝反咗咁, (唔係好識形容, 就好似應該向入面嘅向咗出面咁)
what 發表於 22-1-2015 05:57 PM
怪係其實手嘅前腳收到突咗出嚟, 覺得隻手好似裝反咗咁, (唔係好識形容, 就好似 ...

獅子腳冇收埋到....................