Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 無限合金---百獸之王者

頭像被屏蔽
樓主試下個百獸個頭盔放低少少、額頭唔好露太多、好睇好多。露得多過頭。
你好 發表於 19-1-2015 01:56 PM
樓主試下個百獸個頭盔放低少少、額頭唔好露太多、好睇好多。露得多過頭。

多謝意見,我試試!
我都想入呢隻,價錢再平D應該會入:shy:
頭像被屏蔽
雖然我對這件無愛也冇買,但見到ching你這麽詳細、中肯的評論,一定要留言支持一下。

至於你提到的ex合金,我最近很有興趣買getter dragon/liger/Poseidon 那一套,高價QC好沒問題,但就是怕會爛容易爆等等。。。。。
Garycharm 發表於 19-1-2015 11:12 AM
手夠穩陣,我反而擔心髖關節。
合金外殼膠關節,咁受力o既位置點都有D 擔心。

髖關節問題我即時諗起MP13音波,相當牙煙
非常多謝Gary 師兄報告,就好似為我總結呢單Sofia choice.  我一直好想有隻decent 的百獣王。從上年已開始不斷扒文。雖然係between toynami 以及呢隻,但越睇越多資料。我最後等呢隻出咗街先決定買。(我12月訂,老闆話今月尾有。)我好多年前開始已經5買玩具樓花,係由於海洋堂隻壯絕合金勇者王令我怕怕。我諗呢隻百獸王係我買玩具以來最比心機備課的。
三十週年版係個座同著燈吸引, 論造型同用料, 呢隻真心正, 只係無左上臂個關節, 唔可以雙手揸劍呢點要扣分
應該不會令raider兄失望。
GARY兄影完出黎成隻唔同晒,本身已經有30週年,如果呢隻回落返少少,我應該都照入黎玩,THX{:1_203:}
二頭肌旋轉關節設計在肘關節下方,這樣的設計師真的可以拉出去狗頭砸侍候了

出圖支持、gary兄!
:78: .................飲杯來十卜
唔錯...
係貴D O者:77: