Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 機動戰士 GUNDAM THE ORIGIN 系列模型

vfaiyuenv 發表於 19-11-2015 12:12 PM
我沒有看過Origin的故事,請問為什麼會坐在裡面的駕駛者會是"亞姆羅•雷"的呢?

origin唔係話將元祖故事更成人軍事化

雖然唔知亞姆羅雷乜水

亞寶就識
vfaiyuenv 發表於 19-11-2015 12:12 PM
我沒有看過Origin的故事,請問為什麼會坐在裡面的駕駛者會是"亞姆羅•雷"的呢?

因為本身就是將0079元祖高達既故事重劃漫畫(已完),不過修改了一部份設定及細節,令故事更合理
秋葉原 GUNPLA EXPO 2015

http://hobby.dengeki.com/news/130155/
大魔!!:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$:$
太好了,這才是高達模型^^3隻都中{:1_377:}

YMS-08B ドム試作実験機

MS-06RD-4 高機動試作型ザク

『機動戦士ガンダム THE ORIGIN』の世界観を舞台にしたメカニカル考証企画「MSD(Mobile Suit Discovery)」より、「ドム試作実験機」と「高機動試作型ザク」の設定画が本日公開された。

http://www.gundam-the-origin.net/

大魔1/2+渣古1/2的混合感,都幾好看:love:
左起:GFFMC、MG The Origin、 MG 3.0

http://schizophonic9.com/re3/mg_rx78origin.html

good comparison  發表於 6-12-2015 10:21 AM

呢隻大魔試作實驗機唔錯噃.:57:若果肯出埋YMS-09就正囉
3隻Gundam
MGTO頭腳+GFF上下身手+MG3.0背包
應該幾掂,係3個膊頭都唔鍾意…

秋葉原 GUNPLA EXPO 2015

stonekeung01 發表於 30-10-2015 07:33 AM
HG限定

HG 1/144 モビルワーカー MW-01 01式 後期 ...

有冇人買左MW-01? 好似冇咩人講呢隻 (我有興趣買黎砌)
origin plus thunderbolt 兩批模型合埋
真係可以把兩國的機械人生產史DISPLAY出來 {:1_208:}
bigtomm 發表於 27-11-2015 12:52 AM
origin plus thunderbolt 兩批模型合埋
真係可以把兩國的機械人生產史DISPLAY出來

對, 呢兩個係近年出得最好的系列.