Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 機動戰士 GUNDAM THE ORIGIN 系列模型

MG RX-78-02
Photo from sunrise twitter
THE ORIGIN版のMG RX-78-02 ガンダムの組み立て終了。大地に立ちました

雖然佢比人先睹為快,但素得來都幾趕客…哈!
stonekeung01 發表於 15-11-2015 11:23 PM
MG RX-78-02
Photo from sunrise twitter
THE ORIGIN版ソMG RX-78-02 ヮ⑦Ф&# ...

只祈待HGUC...要1/144好了~
MG 1/100 RX-78-02 ガンダム(GUNDAM THE ORIGIN版)

価格:4,860円(税込)
本日出荷!

http://www.1999.co.jp/10345132
賣點之一: 可動手指

BODY
HG 1/144 MOBILE WORKER MW-01 MODEL 01 LATE TYPE [RAMBA RAL]

http://p-bandai.hk/hobby/item-1100003627/

HG 1/144 PROTOTYPE GOUF(MOBILITY  DEMONSTRATOR BLUE COLOR Ver.)

http://p-bandai.hk/hobby/item-1100003629/

sunrise twitter嗰張素組圖真係幾趕客,擺pose就好形,企直屍站就麻麻,個盾好似大一個碼......
可動手指......真係要買把靚剪鉗:he:

睇完個骨格都幾求戀期
有日本網友話齋:
パよ十分堪能ウギプ…(RX-78):(
咗
我諗如果我買呢隻都係會反番個盾及用回劍仔作左背包部份算

雖然已有好多RX78, 但呢隻的可動性又幾引人睇下佢可動有幾進步
素組個盾上下掉轉左?
大口仔 發表於 18-11-2015 11:00 PM
素組個盾上下掉轉左?

ORIGIN版是掉轉的

其實呢個係咪日後嘅動畫origin版設定……:26:

橫睇掂睇都唔似漫畫origin部高達,起碼對眼一睇就知唔夠大……{:1_222:}
此終 ver 2.0的頭,是做得最好的...
stonekeung01 發表於 18-11-2015 10:04 AM
MG 1/100 RX-78-02 ガンダム(GUNDAM THE ORIGIN版)

我沒有看過Origin的故事,請問為什麼會坐在裡面的駕駛者會是"亞姆羅•雷"的呢?