Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 機動戰士 GUNDAM THE ORIGIN 系列模型

買左2.0到而家仲未砌,所以唔買3.0(因為太似RG),今次唔同樣,有藉口買新野喇...:)
呢隻又幾靚!!!!!
先唔計喪出N年N款N次,
真心配服與欣賞佢地不斷開發同改良可動的心思
niknay 發表於 4-11-2015 12:47 AM
先唔計喪出N年N款N次,
真心配服與欣賞佢地不斷開發同改良可動的心思

我就最欣賞佢隻腳板。。。可動度越黎越高:handshake:
成屋都係 78, 真係佩服日本仔。。。
其實呢隻有無核戰機??
嘩呢一隻既可動性高咗好多...... :D
大脾同膊頭位, 仲有腳板......:handshake:
MG 1/100 RX-78-02 ガンダム(GUNDAM THE ORIGIN版)

4,860円(税込)    15年11月
限定 LED燈

ガンプラLEDユニット2個セット(ピンク)【再販】

1,188円(税込)    2015年12月発送予定
http://p-bandai.jp/hobby/a0004/g0004/item-1000100667/

ガンプラ用LEDユニット2個セット(黄)

1,188円(税込)   2015年12月発送予定
http://p-bandai.jp/hobby/a0004/g0004/item-1000100666/

stonekeung01 發表於 5-11-2015 02:17 PM
MG 1/100 RX-78-02 ガンダム(GUNDAM THE ORIGIN版)

越睇越靚, 槍的瞄準鏡是透明件。。?
hon8815 發表於 5-11-2015 08:53 AM
其實呢隻有無核戰機??

ORIGIN的設定, GUNDAM到後期改造才有CORE BLOCK SYSTEM, 只是作為脫出裝置.
所以這模型可以名正言順不設核戰機.
redfish 發表於 5-11-2015 05:12 PM
ORIGIN的設定, GUNDAM到後期改造才有CORE BLOCK SYSTEM, 只是作為脫出裝置.
所以這模型可以名正言順不設 ...

謝謝師兄解答

隻78真係越睇越鍾意!
好彩近期先見到佢,好快有得玩
隻沙漠老虎又係正:D
覺得支槍又d oversize
MG RX-78-02
photo from sunrise twitter

THE ORIGIN版のMG RX-78-02 ガンダムを少し進めてみた。肩の形状が新鮮。袖の部品は左右で変えていますが、選択式になっていますよ。右胸のパーツは黄色いパーツにしてみた。もちろん青いパーツも付属。