Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手問有關mark42合金版

saimuipa 發表於 27-10-2014 02:15 PM
唔急不如等下Av2 改色的Mk43吧

呢隻必入手。mark 42第二版開始就好好玩。不過要小心玩
frankieccc 發表於 27-10-2014 01:32 PM
哈哈忍唔住手係呀虎bid左二牛二魚多d,佢講明係改良版,希望第一隻hottoys無令我失望la

價錢算OK喎! 師兄,玩落之後,分享你嘅意見!{:1_220:}

在此謝ching意見,其實可以再平d,但怪自己太想要set自動報價時set錯做即買價,不過價錢真係ok,比三魚幾人賺應該,鬼叫自己遲入坑,之前無訂到
老實講,遲D買可能真係有機會再平,但到已已經沒哂保養,SAD中貨怎麼辦呢?呢個係一個問題,需知道MK42都幾SAD下,到今時今日都仲有人要換
另請問如果賣家無保養單,如果我玩幾日隻figure出左事,hot toys係咪唔會幫我整?

請問如果入返盒收藏係咪應取出電池?
玩過感想係,卒之明點解佢地ht可以sell到去外國,因為連packing都好靚
隻figure真係好重手好正,而家成日同自己講真係買少6至7隻shf黎買ht可能仲好
Mark 42我都入左兩隻 , 因為實在太正啦
我睇見各師兄靚相,心思思想入一隻,但依隻又甘多sad貨,心大心細中!{:1_375:}
jerrytse1023 發表於 3-11-2014 11:15 PM

咁多。1隻玩,1隻收藏?

MK 42 大致上好滿意,
好墜手,真係有晒童年玩超合金的感覺 (絕對強過 合金魂,MB,  GFFM ……),
可動性,淨睇 啲鬼馬機關 (但小弟覺得有點礙眼),真係夠晒玩,
頭雕,我已有 mk7 果個,所以哩個 前面頭雕,我無乜要求,但實物 絕對是高質素的唯背部有兩,3點花 / 滲線少許出界,但不礙眼,我接受的 (因他日 上櫃時,我諗我都玩花 ……)
roystoy 發表於 3-11-2014 11:58 PM
MK 42 大致上好滿意,
好墜手,真係有晒童年玩超合金的感覺 (絕對強過 合金魂,MB,  GFFM …… ...

全部腳 joint 都好穩陣, 算係咁
對腳如果用齒輪關節, 就更加有童年玩超合金的感覺

jerrytse1023 發表於 3-11-2014 11:15 PM

同一款入兩隻,師兄諗住一隻玩殘咗,有另一隻做back-up?{:1_220:}
Mark 42 係Im 系列當中最有手感同企得最穩。mark 33亦不錯。
我最喜歡42,跟住33, 7仔,6仔&17
一入鋼門深似海,有42,就1至7,17,33,20,21⋯⋯⋯⋯