Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Kre-o變形金剛專題討論及分享帖 (25/3 5件作品更新76-81樓 by SAMSUNG)

simonlaw26 發表於 28-11-2014 03:44 PM
my old dinobots update and aerialbots 80% complete

嘩~!! 睇到流晒口水~!! :handshake:

恐龍派既設計好精巧~!!

能做到100%變形而又兼顧到外型真係要花唔少心思

哩方面官方真係幾懶~:p

最後既基地可否分享更多資料!! 好有興趣!!
神風隊!! 完成~!!

哩期好忙又多Garthering
冇時間寫衝鋒派既文
不過見Fans project出左神風隊好毒:handshake:
於是拎盒Kre-o出黎強化下:)

除左還原G1風格
每部機都不增減零件(包括頭部)是今後改裝重點~!! :74:
哩期工作忙,又要攪搬屋裝修同結婚
為左減壓
已經將興趣放晒響Kre-o度:love:

夢想G1角色全攻略~!! :51:
九龍宋公明 發表於 29-11-2014 11:37 PM
嘩~!! 睇到流晒口水~!!

恐龍派既設計好精巧~!!

"最後既基地可否分享更多資料!! 好有興趣!!"

秘密,:o

100% transformtion dinobots grimlock 完全變形

I know the backpack is way too big..im try to make it smaller as possible

transformtion

仲有SWOOP 未有完全變形, 有埋就齊人

每個人都那麼好勁! :shiny:
有冇人可以教我如何post照片?
我整緊Piranacon,整完我想post出黎。
要用高級功能才能發相片
要多回應令帳號升級
權限會不斷增加

你可在用戶權限查看見習生是可可貼圖
如果可以
在高級留言介面會有圖片的按鈕
直接貼上相片連結就可以{:1_377:}
各位師兄都好勵害,將不可能變成可能,支持各位努力,希望看到更多展品!
九龍宋公明 發表於 3-12-2014 08:51 AM
要用高級功能才能發相片
要多回應令帳號升級
權限會不斷增加

i think i will take a long time to reach high level:die:

http://reprolabels.com/kreon/k6.php

這個來自reprolabels.com的強化貼紙系列,暫時推出了6款的造型加強貼紙
我在fb kreon group睇見位外國朋友貼完真係好靚~!!
暫時儲圖收藏先~!! :D

我覺得單係肩部同雙腳加上G1細節已經好靚!! 我會考慮手油代替~!!

哩set補強貼紙價錢都好合理
我重睇中左空派5子果set
有機會真係要入兩set
一set貼一set收藏~:shiny:

空派補強貼紙

我覺得空派既機翼貼紙同心口既紅色位都係靈魂所在~!!
攪到我都好想入返set提升G1味道啊~!! :$
正貼完好有G1 Feel {:1_377:}
師兄快D入啦!! :75:
Damonyu 發表於 4-12-2014 05:29 PM
正貼完好有G1 Feel  
師兄快D入啦!!

等我貼埋其他三款先 :73:

d stickers好精美~ 真係玩得過~:73:

師兄如果有作品可以放上d link度~ 等我地click入去睇

同埋我都唔肯定初級帳號係咪冇得用高級留言模式

可以找版主查詢下{:1_220:}

Ver2 grimlock 100% transform

新品介紹 Kre-o Transformer - Battle Changer

玩具人 http://www.toy-people.com/?p=27408

Battle Changer 01 Optimus Prime

新系列完全變形好好玩{:1_377:}
而我為左加強戰士模式外型
用補品改左心口同腳掌部份~
整個變形過程好好玩~
有機會再拍輯靚相先~{:1_238:}

最近的Kre-o老變斬獲

望穿秋水,星期六終於響灣仔玩具街買到Kre-o最新既Battle Changer!! :$
而且老闆話只返到一set,所以真係好好彩!! 眼見11月初FB海外既Kreon fans已有得玩
哩個月黎我日日去老變專門店同豆豆城等返貨
等到頸都長埋~ :die: 等到灰灰地~

今次玩具街之行重搵到之前欠既武裝人仔款式,此行非常滿足{:1_203:}
真係好多謝外國返黎既老友~ 唔係佢都唔會過灣仔~:handshake:

本來11月想出衝鋒派既畢業論文:78:
不過睇左G1設定既角色頭部
覺得5戰士既頭盔同原設太大距離
好想做下勞作攪攪佢~
暫時停左手~ 反而整左神風隊既變形模式~:^
哩家又掛住玩Battle Changers
希望衝鋒派畢業論文唔會爛尾啦~:DD