Toysdaily 玩具日報

[最新報價] MP-14 ALERT 再販(非日版) 已返貨

我都係ar買~~但張單一早掉左,點叫ar拎番d補件??
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
mythsgod 發表於 25-10-2014 08:49 AM
師兄 倒不用擔心, 可以先在 AR FB 問問, 或者直接打電話去 AR 問, AR 有底單, 單上有師兄電話, 應該會幫 ...

THX~~下午打去問~~
我尋日5點半到都買到,可能好多人未放工,所以都唔算多人,不過都見有人左睇右睇,其實我拎最面兩盒睇都無咩問題就俾錢,都唔明啲人點解可以驗得咁離譜,佩服老細又唔出聲任佢搞,但我反而想問,送嗰粒野係乜嚟,但我見佢fb又有條匙咁既東西係咩嚟,因好夜至返屋企又冇時間拆,所以喺度問咁多位ching係乜嚟?
屋企有隻夏羅古 發表於 25-10-2014 09:48 AM
我尋日5點半到都買到,可能好多人未放工,所以都唔算多人,不過都見有人左睇右睇,其實我拎最面兩盒睇都無咩問 ...

百度:在賽伯坦星球迷宮般的內部通道深處,安置著一台巨大的超級電腦,它維持著整個行星的生活機能,存儲著幾乎無窮無盡的遠古知識和神秘技術。這個傳說中的電腦就是魔力神球(Vector Sigma)。

變形金鋼第56集《魔力神球》
對汽車人在公路上的優勢感到十分沮喪的威震天偷來了幾輛汽車,並把它們改造成變形金剛,命名為“飛虎隊”。但是因為 沒有人工電腦所以飛虎隊無法正常工作,因此威震天就把它們帶到塞伯坦上,因為在那的一台超級電腦威托——即魔力神球,能賦予他們思考的能力。擎天柱帶著汽 車人以及鈦師傅搶先威震天一步到達魔力神球的所在地——塞伯坦的中心。在那兒,他們碰上了魔力神球的守衛——先驅派機器人,他們被威震天重新設置了程式並對付汽車人。汽車人逃脫先驅派的追捕,但是威震天已經啟動了魔力神球並使飛虎隊有了思想,而汽車人則留在塞伯坦上對付先驅派。

變形金鋼第57集《魔力神球2:飛行太保》
由於威震天偷走了啟動魔力神球的鑰匙,鈦師傅為了能給飛行太保生命只有犧牲自己與魔力神球合併。但是回到地球後的飛行太保卻認為人類不值得保護並離開了汽車人之列,威震天意外地發現鑰匙的秘密,這樣他能把地球變成另一個鋼鐵塞伯坦。但擎天柱和汽車人趕到攻擊霸天虎,及 時阻止了威震天的計畫。這時,銀劍提醒彈弓他們的生存完全是汽車人給的,飛行太保終於改變了想法並趕忙幫助汽車人,但他們卻碰上了又飛虎隊合體組成的飛天虎,威震天帶著鑰匙逃上了天空去。而克服了懼高症的銀劍窮追不捨,,最後終於都毀掉了鑰匙。

就是電影版第3集情節~~御天敵背叛,今地球變成塞伯坦星的藍本~!!
至於係乜嚟??就係一個裝飾:34:

以上係百度資料+自己理解~~有錯請指點~~:64:

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
chiman0123 發表於 25-10-2014 08:26 AM
我都係ar買~~但張單一早掉左,點叫ar拎番d補件??

應該攞咗貨就無咗張單?? chiman兄另外叫佢開?? {:1_197:}
可變戰士 發表於 25-10-2014 10:57 AM
應該攞咗貨就無咗張單?? chiman兄另外叫佢開??

係ar~~第三方野驚缺件~~所以係咪都叫老闆娘拎單先~!!

可變兄隻tw劍龍評價如何??想入~~:35:
mythsgod 發表於 25-10-2014 08:47 AM
原來我打錯了, 不是 RB, 是 AR 才對, 基本上 MAKETOYS Quantron, 也好像只看到 AR 有賣. 否則便要 淘寶 ...

費事淘, 運落嚟又煩! ar搞得掂就算! {:1_228:}

chiman0123 發表於 25-10-2014 11:01 AM
係ar~~第三方野驚缺件~~所以係咪都叫老闆娘拎單先~!!

可變兄隻tw劍龍評價如何??想入~~

我未試過叫佢開單, 我咁樣衰應該實認得我呱! :DD

tw唔錯! 值得支持! 不足之處佢要8字腳咁企先企得穏囉! {:1_377:}
今日剛剛入到美版MP10