Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:PACIFIC RIM II 悍戰太平洋2

個人覺得機械設定第一集吸引d,每隻都有好唔同風格。第二集幾隻設定風格變化唔大..
Pacific Rim Uprising - Official Trailer 2 [HD]

https://www.youtube.com/watch?v=8BAhwgjMvnM

日版海報
Bandai 製作 2m高 Gipsy Avenger
【“スペシャルサポーター”就任記念 公開アフレコイベントレポート】カズイェーガーVS大怪獣安藤なつ!?メイプル超合金が生アフレコで大絶叫!!2mの巨大イェーガー像に大興奮!!
日本版聲優陣容
森マコを #林原めぐみ さん、ニュート博士を #古谷徹 さん、ハーマン博士を #三ツ矢雄二 さん!そして主人公ジェイクを #中村悠一 さん、ジェイクの相棒ネイサンを #小野大輔 さん

http://pacificrim.jp/news/2018/03/15/pacirim0315/

依家有冇景甜都係未知數, 始終都係伏味濃!
日本設置5台 1/40 GIPSY AVENGER
http://pacificrim.jp/riseup/#/boards/riseup
keroro-1972 發表於 15-3-2018 08:33 AM
依家有冇景甜都係未知數, 始終都係伏味濃!

又合拍片?係就大陸味重!上次天煞2已經錯到暈
老實人 發表於 15-3-2018 09:13 PM
又合拍片?係就大陸味重!上次天煞2已經錯到暈

如果當年有睇過天煞1再用嗰種心情追第2集嗰個失落失望真係筆墨難以形容!{:1_229:}
我覺得合拍片係無問題, 植入廣告問題都不大, 但如果做得太明顯成件事就會有反效果. 例如無啦啦被人追上天台, 居然會有個雪櫃, 仲可以打開佢去拎包奶出來飲, 我就覺得太假. 反而撞水撞跌d貨成地啤酒拎枝來飲又OK. 或是只係一兩個鏡頭zoom到某個品牌, 我又覺得無問題. (明白成本高, 賣下廣告無可厚非)
天煞2雖然都好多植入廣告但我覺得都算合理, 反而係劇情太膠...

講返呢套電影, 希望唔會成個基地的人都飲"嘩哈哈水"啦~~ XD
植入式廣告事小成個劇本根本超爛, 你見只可以大6好票房已經知有問題啦!
景甜主演 必屬爛片 {:1_203:}
Mcfarlane 發表於 24-3-2018 04:57 PM
景甜主演 必屬爛片

唔一定既,人地話晒靚女,多人討論,又有廠幫佢出figure,,又肯努力磨煉演技,可能有突破性演出呢

{:1_203:}
今日睇o左, 比想像中的要好, 景甜佔的戲份都幾多 (多過20句對白~ XD) 奸角身份估佢唔到!

可以留錢留精神等無限之戰了!{:1_208:}