Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:PACIFIC RIM II 悍戰太平洋2

超港人 發表於 28-10-2014 02:38 PM
眼神”骨”住你!
莫非Ching有份拍...

係呀!  我在三年前有份拍呢部片. 只是咖哩啡一名.我之前講過導演好nice.十份平易近人.不過就好鐘意窒人.我都領教過GDT的窒法!他知道我近年嘅偶像係亞倫迪龍. 我探班個日見到studio裡面有架大船.嚇到我呆唒,我不停咁望住部mon.Guillermo失驚無神同我講了句"You're making that Alain Delon face." 我一轉身先知導演講緊我.之後我笑住回應導演話"I would be if I had his debonnaire good looks".

我仲記得拍戲第一天(大既2011年十一中),我們在拍飯堂那埸戲.導演派人同我講要求我同人調位又我遮鏡頭、於是我便合作調位啦!沒想到導演竟然拍我搏頭話我像他一樣肥胖.真係唔知點應他好
頭像被屏蔽
超港人 發表於 28-10-2014 05:44 PM
照咁講Ching並非一般的咖哩啡喎...
套戲係咪真係响香港拍的?

唔係!全片在多倫多Pinewood Studio拍,部份外景在Scarborough Bluffs和多倫多市中心拍攝.
我只是一般的咖哩啡一名,已有兩年沒有做BG Actor了.
其實有個建議俾製作組, 可唔可以唔好整到香港好鄉下咁, 尤其係有三輪車:34:
wilson3a10 發表於 28-10-2014 07:15 PM
其實有個建議俾製作組, 可唔可以唔好整到香港好鄉下咁, 尤其係有三輪車

片埸內有Tiger Beer己經偷笑了!
jeffloh 發表於 17-10-2014 10:40 AM
小說版結尾有講基地會用作研究"機械人+ kaiju混合"的機械人, 我估第2集都係呢個方向吧~ 另外導演有講拍第一 ...

下, 物即係EVA? ...
樓上的對呀! 女主角真係好核突, 真係出街求其執件都好過佢

佢個角式應該係似日本動畫中的少女駕駛員角式, 但搵左個阿嬸做囉

最恐怖劇中係度扮少女果隻京持, 真係好嘔血

男主角我都覺得應該換, 都係樣衰
熱狗OO 發表於 29-10-2014 08:11 PM
樓上的對呀! 女主角真係好核突, 真係出街求其執件都好過佢

佢個角式應該係似日本動畫中的少女駕駛員角式 ...

女主角在片埸時很嗲導演,好難頂!
tinlunlau 發表於 29-10-2014 10:50 PM
女主角在片埸時很嗲導演,好難頂!

點會搵佢架? 識講英文呀? 佢求其搵個識講英文既ABC或者亞州人

總之廿歲左右靚靚地扮日本人就得喇, 反正都係講英文

選角果個都腦殘的, 呢個死架妹(應該說架婆)有40歲喇我睇佢既死樣,

老實呢個角式范冰冰也不合適的, 一定要細個, 有少女氣息
熱狗OO 發表於 30-10-2014 12:53 AM
點會搵佢架? 識講英文呀? 佢求其搵個識講英文既ABC或者亞州人

總之廿歲左右靚靚地扮日本人就得喇, 反 ...

女主角才三十二歲!邊有4張野呀?
女主角似40歲既 葉玉馨 ........
toys991 發表於 30-10-2014 09:43 AM
女主角似40歲既 葉玉馨 ........

咁講40歲既葉玉卿一定正過佢
黑鬼隊長真人很高大很有stature,我見他都怕怕.
最好就幫幫拖打賊689{:1_225:}
tinlunlau 發表於 30-10-2014 08:04 AM
女主角才三十二歲!邊有4張野呀?

我理得佢18定22, 樣衰又似40歲就唔得喇!

那些年個女角物又係32歲時拍, 扮學生妹仲令人信服囉!