Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 超合金魂專櫃

tolete 發表於 27-4-2015 08:58 PM
恭喜師兄,我冇入!

你唔入? 等跌多d?我見你fb後追好多好野. 如6神...:handshake:
六神 發表於 27-4-2015 11:54 PM
你唔入? 等跌多d?我見你fb後追好多好野. 如6神...

我唔係太喜歡GGG系列,抱歉!
heavy !!!{:2_271:}
Rhanks for sharing man. Impressive.

new update

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 1&extra=#pid7557252

六神 發表於 29-7-2015 02:37 AM
new update

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 1&extra=#pid7557252

師兄好多正野,我只得兩隻超合金魂,天威勇士同忍者戰空飛影獅子。講真想追返一套忍者戰士,童年回憶點都要入,但香港唔好有貨,有的都要食炒價。唔係話買唔起,只係覺得唔值,也試過到大阪電電城找也找不到,唔通真係要硬食炒價? 比得太高價錢一來唔太值,二來又要放棄玩其他心頭好,唉....
kinwai 發表於 2-8-2015 02:45 PM
師兄好多正野,我只得兩隻超合金魂,天威勇士同忍者戰空飛影獅子。講真想追返一套忍者戰士,童年回憶點 ...

我係你會慢慢等下, 玩具可以見其他平玩具先買( 我近期買左$250合金hello kitty, 之期貴過300,我屎都唔買 ),貴,咪玩住自己現有玩具先.
耐冇update , 掛住打機, 呢個月買埋隻gx-69 $588 , 而家仲差隻gx-38
好整齊的 ikea Billy櫃~~~:love:
nela 發表於 10-1-2016 12:33 PM
好整齊的 ikea Billy櫃~~~

thanks , 如冇記錯, 我睇過你blog, 你有mp-02馬仔
六神 發表於 11-1-2016 01:42 PM
thanks , 如冇記錯, 我睇過你blog, 你有mp-02馬仔

師兄好記性 ... 無位放變回拖頭放了在勇者基地後面:55:
自推 , 仲差一隻gx-38
六神 發表於 13-12-2016 01:30 PM
自推 , 仲差一隻gx-38

你擺得鬆d,好睇。

合金魂我唔齊,未買又想買的,就GX-06 Getter一套,現在觀望bandai會不會三隻都出改版再算。另外,GX-05大空魔龍我都很喜歡,但很多膠件爆裂,早年賤價賣了。。。本來Gaogaigar和天威都想買,可惜個人覺得這兩款造型不理想,放棄冇買。。。另外,超獸賣了Bandai換千值、賣了GX-18/19/20換了EX合金。
gazza1211 發表於 14-12-2016 12:09 PM
你擺得鬆d,好睇。

合金魂我唔齊,未買又想買的,就GX-06 Getter一套,現在觀望bandai會不會三隻都出 ...

其實我只買普通版, 其中gx-50,53都唔會買.

GX-06 一係等再版一係買2 手, 我盒全新, 一開,一號機隻腳層油'歸列' , 大拿拿13魚:help:

GX-05 , 我差不多最後先入到2手, 只是人仔有小luck油, 滿意.

GX-18/19/20 放係gx-06 隔離, 我覺得好正. ,
好靚:..............:)