Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 超合金魂專櫃

六神 發表於 26-10-2014 01:49 PM
應該唔會了,而家汁緊空間,會買多個櫃放合金魂,諗緊點擺其他家c巳R爆頭。

當合金魂買得七七八八,六神兄可能會忍不住買d舊CM合金或者買下Yamato/Arcadia/Bandai的i菜了~~~~~:p
Support.....................I'm also SOC fans, add oil together............:$
咁多超合金真係大開眼界😃支持師兄唔買炒貨😃

更新下先2014總結

2014買左26隻超合金魂:o
1月
gx-42    2手   $400
gx-33    2手   $450
gx-34    2手   $1500
gx-44    2手   $450  ( 之後睇住個價炒上1000, short short地)

2月
gx-13   全新  $1300

3月
gx-47   全新  $400 ( 好唔願意咁俾錢)
gx-10   全新  $700

4月
gx-61   全新  $1455 ( 好唔願意咁俾錢)
gx-45   全新  $400
gx-07   全新  $245

5月
gx-60   全新  $1500
gx-63   全新  $1000
gx-09   全新   $400
gx-18   2手  $375
gx-19   2手  $375

6月
冇入

7月
gx-65   全新  $1400 (貴, 唔好玩,QC唔好)
gx-66   全新  $1460(食了貴價,好彩QC好好)

8月
gx-20   二手  $100

9月
gx-46   全新  $1600(神物)
gx-28   二手  $310

10月
gx-32B   全新  $0
gx-35     全新   $400
gx-51     2手  $400
gx-52     2手  $400

11月
gx-06     全新  $1300
gx-31     2手  $470 ( 今年買得最滿意)

12月
冇入

2014所入之 一部份超合金魂相片

2014 其餘買入之玩具相片

現只差超合金魂 4隻

太空魔龍gx05,gx27

戰鬥機械IRONGEAR gx38

勇者王gx68
gazza1211 發表於 28-10-2014 10:42 AM
當合金魂買得七七八八,六神兄可能會忍不住買d舊CM合金或者買下Yamato/Arcadia/Bandai的i菜了~~~~~

講起我想買Q版sdf-1, 但冇合金成份, 師兄有冇買?
Lamour007 發表於 1-2-2015 12:43 AM
咁多超合金真係大開眼界😃支持師兄唔買炒貨😃

小弟冇乜錢, 炒價一定唔入:he:
收藏豐富,陳列清晰整潔,多謝分享。{:1_377:}
黃金俠一定要入金色呢
Mo.P 發表於 2-2-2015 12:09 AM
黃金俠一定要入金色呢

剛係1月入左隻全新$850:)
師兄見到你入貴左g7和勇者王:oh:
六神 發表於 2-2-2015 12:34 AM
剛係1月入左隻全新$850
師兄見到你入貴左g7和勇者王

黃金俠我自己都好鐘意架, 真係金光閃閃多美麗 {:1_377:} 講返隻G7同勇者王真係嘔血:70:, 下次都係等下先買, 遲買真係平幾舊
師兄唔買戰艦合金魂個幾隻?