Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 《GUNDAM Reconguista in G》集中討論貼

黑色三連敗 發表於 2-1-2015 08:51 PM
我睇到今時今日都係唔多明~~~同真係好悶

我知我會俾人話:高達既野您識條鐵咩~~~

我覺得有種話好好睇及睇得明果D同死都要支持亞視的人一樣,
先至係唔正常, 係鐵中奇人

唔洗講, 你同大部份一樣, 覺得好悶先係正常人
市場唔會呃人, 去到依家都無消息話會出G-SELF的1/100已經知幾唔受歡迎

如果當代的主角機不在劇集進行時出任何1/100, 那會是高達系列的首次
我又覺得笨大會死到出一隻死老虎(基本形態),之後若干年後待高達迷都消化咗劇情;接受到機設先再出MG模型 ……
就好似turn A咁 =.=
鷹頭獅 發表於 4-1-2015 11:39 PM
我又覺得笨大會死到出一隻死老虎(基本形態),之後若干年後待高達迷都消化咗劇情;接受到機設先再出 ...

所有高達, 幾差都好, 在時間的腐朽下都總會儲到一D客成為被懷念的對像,
BANDAI老早看穿高達迷呢種劣根性

所有主角高達機體都會出MG的, 只係十年定廿年的問題, 這是非常容易看得穿的事實

正所謂一山還有一山低, 就看看呢套悶作最終能否突破AGE成為最惡劣的高達作品

呢套好似話連啲死忠派都頂唔順,只談論打鬥畫面;其他無視 (�∇�)

唔駛等,現在已經差過AGE了=.=
雖然AGE唔係我哋杯茶,但作為兒童向動畫很成功嘅
反觀呢套係兩頭唔到岸 (^_^;)
熱狗OO 發表於 4-1-2015 08:30 PM
我覺得有種話好好睇及睇得明果D同死都要支持亞視的人一樣,
先至係唔正常, 係鐵中奇人

age 已經冇tv 1/100系列了

davidki99 發表於 6-1-2015 02:32 PM
age 已經冇tv 1/100系列了

我意思係: 高達至今未試過在播映時唔出1/100的

AGE1以MG直接代替了1/100而已, AGE1及2的MG是在播映時出的

鷹頭獅 發表於 6-1-2015 11:10 AM
呢套好似話連啲死忠派都頂唔順,只談論打鬥畫面;其他無視 (�∇�)

唔駛等,現在已經差過AG ...

問題係打得都唔好睇呢 .... :49:
但我覺得上到宇宙啲機戰畫面尚可接受……
可能我唔係睇主角卦 (�∇�)
鷹頭獅 發表於 6-1-2015 11:08 PM
但我覺得上到宇宙啲機戰畫面尚可接受……
可能我唔係睇主角卦 (�∇�)

其實作品的畫功完全無問題, 仲算係當代的中上品

但畫功好唔代表打得好睇, 可能你覺得打得好睇喇, 我就真係覺得D戰鬥場面完全唔型及無任何刺激感喇
主角場場贏梗係無刺激感啦 =.= 搵次主角慘勝甚至輸到要人夾走咪刺激囉 ^_^

但又未至於真係極之差,患得患失咁啦……
鷹頭獅 發表於 7-1-2015 01:52 AM
主角場場贏梗係無刺激感啦 =.= 搵次主角慘勝甚至輸到要人夾走咪刺激囉 ^_^

但又未至於真係極之差,患得 ...

完全同意,主角上左高達後,仿如自動立即變做新人類,所向披靡, 無個敵機是爭氣的 ………
近10年最好睇的高達我認為係00第一季
davidki99 發表於 7-1-2015 10:09 AM

這個毋庸置疑,但因為得唔到孩童的歡心而導致第二季最終成了超級系高達 =.=
鷹頭獅 發表於 7-1-2015 05:53 PM
這個毋庸置疑,但因為得唔到孩童的歡心而導致第二季最終成了超級系高達 =.=

overall speaking, 00 S1, S2 & the movie are epic!
davidki99 發表於 7-1-2015 10:09 AM

我睇第二次就覺得S2好睇過S1, 可能睇第二次時唔想咁用腦喇

及S1係因為估唔到, 有新鮮感所以先特別好睇

ANYWAY高達UC同00都係近十年最好看, 如果計非UC系00就肯定係第一

唉, 又似老人家講以前,

無既, 高達都會無限地做下去, 扑十次八次我相信未來十套之內都會有套超越00的佳作掛

說回G之乜春, 睇怕都能夠超越AGE成為終極臭作

咁好呀, 原作者, 包扮最好睇(首作), 最難睇(本作), 第一個故事(首作), 及最後一個故事(TURN A),

一個系列全部角度原作者都守得住, 勁呀~ (莫非呢個就係目的? 汗)