Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 《GUNDAM Reconguista in G》集中討論貼

Gundam@EFSF 發表於 8-10-2014 12:00 AM
睇左兩集, 好想投入去睇但係做唔到x2!

哦第四集叫做有番D戲味喇

主角的身世, 黑鬼妹的身世, 及高達的身世都會令人想睇下去的

至少肯定的是好過AGE好很多, 絕不是幼兒向
暫時只係睇左3集
感覺上都唔錯, 可能劇情始終未入戲肉,要睇多幾集先投入到
機設好壞就好睇個人,我就幾鐘意佢D機設
睇佢ED 片段有D未出場機體好型,呢度有期待
睇左三集, 兩邊捉左俘虜返來都可由得佢地周圍走, 第三集去到敵人果邊個女仔好似仲可以隨時走人回已方果邊添, 已方果邊仲要加多班啦啦隊又係周圍走, 全無紀錄可言:(
分唔清好人同壞人~~~故事又唔知想點~~~連邊個國家我都未攪清~~~機設又唔太吸引~~~主角機極似CODE GEASS亡國之阿基德某機體~~~:oh: 反而同期既TRY就吸引好多~~~:$
睇左5集,個故事還是麻麻(有點兒戲),但就幾鍾意 啲機設 (主角機 除外 ……)
個故事是有點兒戲 X2, 俘虜佢地周圍走
我覺得機設尚可, 你總不能用宇宙世紀果批好有型的機體涉入呢個故事背景
機設是要配合個故事才行

無可否認此作的作畫品質屬於中上位
無可否認此作一定超越GUNDAM AGE

至今, 我絕對肯"袋住先"
第6集

我睇左三次先睇得出G-SELF用盾篤斷教官部機條腰...(不過兩機前一秒身處的位置和距離不合理)

富野的分鏡真的很差勁
黑色三連敗 發表於 28-10-2014 09:14 PM
分唔清好人同壞人~~~故事又唔知想點~~~連邊個國家我都未攪清~~~機設又唔太吸引~~~主角機極似CODE GEASS亡國 ...

原來唔係得我一個係咁:oh:
熱狗OO 發表於 2-11-2014 08:40 PM
第6集

我睇左三次先睇得出G-SELF用盾篤斷教官部機條腰...(不過兩機前一秒身處的位置和距離不合理)

不過兩機前一秒身處的位置和距離不合理, 富野的分鏡真的很差勁 x2!!!!!!!!!!{:1_213:}
點解套野d 人物咁小學雞.... 搞到冇意慾想睇
第7集:

超無聊, 10分鐘可以講完的劇情拖足廿多分鐘...

為打而打(又唔係打得好睇), 感覺依家像GUNDAM X初段般走黎走去, 毫無目的
熱狗OO 發表於 11-11-2014 08:49 PM
第7集:

超無聊, 10分鐘可以講完的劇情拖足廿多分鐘...

and some strange scenes...

Why the mother laugh at the Hippo?
Why the mother need to escape in this dangerous way?
講得好岩。都唔知做咩走黎走去。雙方出兵無計劃可言。趕住去送死咁
Gundam@EFSF 發表於 13-11-2014 12:27 AM
and some strange scenes...

Why the mother laugh at the Hippo?

劇中佢阿媽有講明係扮傻

不過我唔明佢要搵仔仲乜要先昇上太空後搵D咁危險方法落番去囉

可能上太空係要開會掛? (感覺又唔係有乜重要事)