Toysdaily 玩具日報

查看: 38169|回復: 61

[分享討論] 繼六神合體後合金魂再販消息. (個人自己聽返得來嘅小道消息!!)

各位先旨聲明我見幾多,聽幾多 就講幾多, 如果各位有質疑我沒有任何解釋或反駁, 就當給大家一個消息吧. 我係喺2間店鋪聽取返嚟, 其中1間應該係個落單sale 同老闆對話.

A店
老闆 : 係唔係真係再販?
sale : 唔改應該11月, 不過應該唔會改.
老闆 : 估唔到真係追住千值練及ES.
sale : 唔奇, 有人做宣傳, 自己提早再販出先慳水慳力, 條數一定咁計, 有六神個辦你睇.
老闆 : 不過都驚驚地呢隻上次再販去得唔算快, 唔同六神都幾多人1次訂2隻.
sale : 係呀, 六神真係落單數比獅王多好多, 咁今次呢隻條數照唔照舊跟六神定跟返獅王?
老闆 : 暫時跟獅王條數先, 始終"超獸"唔太多人like.

B店
我 : 老細, 合金魂超獸機神係唔係再販?
老闆 : 你邊度聽返嚟?
我 : 咁係定唔係?
老闆 : 好似11月, 但應該未公佈, 你點知? (笑笑口)
我 : 聽到某店講.
老闆 : 咁快講? 又話6月底7月初先公佈......................
頭像被屏蔽
我都覺千值練型d, 不過到現在有分體照未? 但合金魂應該大隻好多, 對嗎?
一定係千值練版, 十年後嘅技術加上廠方往績, 實超越合金魂, 所以若再版都會揀千值練版
一定係千值練版, 十年後嘅技術加上廠方往績, 實超越合金魂, 所以若再版都會揀千值練版
遊俠 發表於 24-6-2014 03:59 PM

係無錯,

但係千值練比例只大概只跟返千值練,

但係如果想同其他合金魂擺, 會細好多。。。
如是真!我覺得是變色種!B記未必直接出再版!
回復 5# humanspider

千值練咁追, 如果出得幾個機械人, 好易變咗一個新系列, 同合金魂分庭抗禮
""...有人做宣傳, 自己提早再販出先慳水慳力..."" >>> 笨大咁樣盤算都幾絕,叻!:71:
頭像被屏蔽
回復  humanspider

千值練咁追, 如果出得幾個機械人, 好易變咗一個新系列, 同合金魂分庭抗 ...
遊俠 發表於 24-6-2014 04:07 PM

不過我還喜歡大隻少少,同有d合金手感既合金魂
早幾年老婆去日本旅遊時買咗隻二手俾我,真系好開心,所以再版亦唔會理佢,反而千值練超瘦真系會嚴重關注!一來外形討好,二來買過千值練的紅蓮,可動冇得輸!好有信心!如果size細少少仲好,本來超瘦設定就冇V型高。
回復 10# humanspider

未玩過千值練啲嘢, 唔知合金量幾高, 不過合金魂斷空我就膠料甚重
從第一次出2002/03 年到2014 年再販, 可唔可以直接叫做復刻版, 好心出2.0 啦, 我唔介意俾貴D

GX-13已壞  能再版的話是好消息,這應該是第4次再版了.....
比較希望BANDAI能出2.0,不要再再版了

目前比較期待的是千值練的斷空我,比對之前千值練商品的價格
一定比BANDAI的超合金魂的還要貴

這個大小跟旁邊的巨神對比其實已經不小了

回復  humanspider

未玩過千值練啲嘢, 唔知合金量幾高, 不過合金魂斷空我就膠料甚重
遊俠 發表於 24-6-2014 04:15 PM

有時唔係重就係好嘢, 要懂得平衡

太重一拎起就手腳垂晒落嚟, 反而唔好玩