Toysdaily 玩具日報

查看: 38092|回復: 32

[玩具報告] 可有記起愛!!!!ARCADIA VF-1S HIKARU ICHIJO VER WITH SUPER PARTS(YAMATO)

ARCADIA 配上 YAMATO SUPER PARTS,唔算係新野玩,但真係幾正,舊物新影,都想
向大家介紹下﹗呢次拍攝對象是VF1S一條輝機,裝上既
主要係MACROSS劇場版「可有記起愛」既配備。*由
於PARTS是借朋友的來影相,所以都係骷髏標誌我無用
番紅色個張~~

足本相片及報告,可到小弟的FACEBOOK專頁:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1520979188130382.1073741876.1433811360180499&type=1

ARCADIA 既VF系列用緊既都係舊模,所以舊既PARTS一樣用得
番,不過,當然希望ARCADIA會出番專屬既PART
S,另外要畀多少少其他野跟一跟就最好了~

不得不讚的是上PARTS非常簡單,而且好難先可以整甩
佢地,呢一點同ARCADIA自家出的YF19比,真係
差好遠。YF19 PARTS幾乎郁一個POSE都要裝過,YAMATO既
反而唔需要,有點搞笑﹗

YAMATO既PARTS可以打開入面啦~

ARCADIA最好既一點就係跟一個STAND,呢個就
將個可玩度大大提高了~而上左PARTS之後,都一樣上
到STAND插,呢點真好~

GERWALK MODE,雙腳逆加速狀態~

出埋雙手先~

由於有PARTS既關係,可動度受到一定程度既影響,好
多POSE都擺得唔太順~

到BATTROID MODE~基本上PARTS都係好穩陣,無發生過意外

由於可動度受限,隨意影幾張就算了.....

當年招牌敬禮手勢!!! BANDAI的超合金反而有敬禮手,但係ARCADIA
反而無,無計,唯有權宜用住隻開槍手當係敬禮手先~

最後一擊,全彈發射﹗可是,由於可動度既關係,無計,好
難擺得型...

VF兄弟一攝~

ARCADIA家族一攝

頸後面可以加野,整番個坐位出來~

人仔應該可以坐上去,但係隻人仔係心口度,好麻煩先拿到
出來,所以唔拿住,就咁先~

足本相片及報告,可到小弟的FACEBOOK專頁:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1520979188130382.1073741876.1433811360180499&type=1:64:
這麼精彩的玩物,很想擁有一盒,正呀!
希望新公司出紅、藍夫婦機啦
頭像被屏蔽
多謝師兄用心分享好物!:71: :71: :71:  林明美 敬禮姿勢十分神似! :handshake:
Y記(A記)出既 VF-1 真係靚到無話可說
有heart既攝影係唔同D!
唔玩開macross,也支持一下。
支持正菜!!!

:71:
正 ~!
唔知將來Bandai超合金系列有冇可能出呢?
呢個系到出超合金就正了:)只是frontier個d出有點浪費
晤玩開macross,睇完 即刻想買番盒 玩下 ……… 毒
Support!!! :71::71:
始終都係覺得Macross係要呢個設計先有味道,人型同戰機型都咁順眼,實在太正:71:。。。。。。
哎呀,希望Arcadia快D出super parts同重甲parts啦∼
有heart post :love:

永遠懷念Y菜