Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 可有記起愛!!!!ARCADIA VF-1S HIKARU ICHIJO VER WITH SUPER PARTS(YAMATO)

好貼推一下!:D   :D
都好正下!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 13# 加爾貓

我都覺原祖及同原祖差唔多嘅Zero啲機係有味道啲,新系列就偏有型:78:希望A廠會出返VF-0S啦:42:
頭像被屏蔽
睇黎睇去都係最原始既韋基利最正
三段變身形態都順眼
我想知道是否出過一隻版本,係雙腳要分拆再插入盤骨位先變到機械人?
我想知道是否出過一隻版本,係雙腳要分拆再插入盤骨位先變到機械人?
samsam0801 發表於 27-6-2014 01:14 PM

Yamato2003初版係的, 而且耍換飛機倉個窗 :63:
CHING 滲線會正好多, 精髓黎架, 另外Y記原廠STD都好正
ching,想問一下,股關節(飛機身 連接 腳部)是膠的還是合金的??穩唔搵陣。

我有d想落macross坑,但見嗰支嘢咁幼,令我想起小時候的模型,嗰個位置常常斷的。

回復 23# gazza1211

是金屬零件, 非常紮實, 不易折斷。   反而肩膊變形較位, 變形時就不能粗暴。

圖中的中間部位, 很紮實的。   右手邊的肩膊位就要注意
回復  gazza1211

是金屬零件, 非常紮實, 不易折斷。   反而肩膊變形較位, 變形時就不能粗暴。

圖中 ...
大姐姐 發表於 19-7-2014 04:32 PM

謝“大姐姐”的advice。。。合金魂已經冇咩經典卡通好嘢出,就想買番件經典福卡機VF-1S。
Macross 飛機係型,酷但我買唔起:!
回復  gazza1211

圖中 ...
大姐姐 發表於 19-7-2014 04:32 PM

無錯,呢個位係全機最脆弱的地方,

最舊版的幻彩機倉蓋版VF-1A  , IS,多數未玩過已爆呢個位

後來新版有改善,但玩時仍然不可太粗暴
唔知各位玩開菜既師兄對於A廠番出movie版 VF-1S 但改左純白主機顏色有咩意見?

Y記既電影版VF-1係帶些少灰色的
無錯,呢個位係全機最脆弱的地方,

最舊版的幻彩機倉蓋版VF-1A  , IS,多數未玩過已爆呢個位

後來 ...
Gainax 發表於 19-7-2014 11:45 PM

咁大劑!!。。。。Arcadia新版有改善?仲有沒有聽過有ching再自爆??
咁大劑!!。。。。Arcadia新版有改善?仲有沒有聽過有ching再自爆??
gazza1211 發表於 19-7-2014 11:57 PM

Y記後期MAX 1A打後的已改善,Arcadia新版的應該更加沒問題吧

最多報告自爆的是Y記舊版movie ver VF-1A,所以有段時間三舊幾就買到全新了

當然宜家咩都升晒啦