Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [CONVERGE] PART 15 REVIEW (多圖)

第一次寫REVIEW, 寫得唔好請見諒.

CONVERGE系列第十五彈
上年我先突然愛上依個系列, 不過入得遲, 所以早期果D我都冇.
而且依個系列對我都幾大影響, 因為佢令我開始左改造玩具,
有留意開CONVERGE的人, 應該都有印象我改過幾款  

好, 入正題.

88 WING GUNDAM.
其實單體出得好好, 炮夠大, 翼夠大, 站姿也不錯,

背面, 也很好.

89 TALLGEESE
問題來了. 你是不是太可愛了.
頭超大,腳超小.
而且那個重炮...太小器了

背面.
頭超大...
感覺很不CONVERGE.

合影.
總有種不是一個系列的感覺.
TALLGEESE: 為什麼都是重炮會爭那麼遠
WING: 你的是牙簽吧.

90 Z PLUS
Z系機, 至愛, 非常期待, 不過有D失望.
膊頭位的兩塊版過大, 令人感覺頸很短.
手腳也太幼, 尤其是腳, Z 系的腳都是應該粗一點的.

背面反而不錯, 哈
可能只是我期望太高了...其實是不差的
而且我也肯定會多買幾隻Z PLUS, 為什麼, 明的人會明白的.

91 GM CANON
居然特別版係佢. 我一直都以為係阿寶專用Z PLUS, 點知...
GM嘛, CONVERGE一向都出得好.

背面
真的不錯.

92 GIGAN
迷之單眼三輪車. 冇認識, 我只在小時候玩G GENERATION為左儲齊MS圖鑑見過佢.

背面
頭上的大砲是可轉動的.

93 BLUE DESTINY
GM頭的高達, 我幾喜歡他的.
都係果句, GM, CONVERGE 一向出得好.

而最特別的係...他是另一特別版,
上一PART冇特別版, 今次來兩款, BANDAI 好野.
講真一我一開見到係EXAM mode真係好興奮
(對, 我對朱古力吉姆冇太大興趣.)

而且, 佢拿激光劍.
明明大部分高達, 吉姆都有激光劍, 但出左成百幾款, 冇一款是拿激光劍的

終於有激光劍, 咁大家第一時間會點.
當然是裝在其他高達上!!!

可惜他的手洞是特大的, 裝不上!!!
BANDAI!!! 你好野....><

而且那個拿劍手其實好奇怪的, 好似拎住燒烤叉的.
好, 幻想完了.其實BLUE DESTINY是出得好靚仔的. (那個EXAM的紅眼...做得很美)

最後當然係大合照.

總結: 除左TALLGEESE之外, 都是正野.
手癢中.....:he:
台灣都比較晚收到:56:
今次我都係訂左~所以快D
tallgeese 真令人失望!
原本佢好有潛質成為最型的 converge

日本玩家改造

http://gonrikiya.blogzine.jp/blog/2014/06/fwgundamconverg.html
唔知係咪錯覺, 但今次D油好似特別厚咁?
突然發現有BUG...!!!
Z PLUS A1背後應該是沒有噴射器的!!!