Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[玩具攝影] 死唔信邪犯賤高追不良品【Unicorn 獨角獸 Prism Coat】GFFMC 1008 珍珠色

講開黃..不得不提我呢隻同我經歷過苦難的高達合金..到現在依然有愛....
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=186593&highlight=

2007年係一次日本12天的旅遊,在秋葉原買入2手的..買入時白膠已經係變黃..盒亦殘(沒有8隻直角),愛盒者勿投.港島區交收.睇左既人限3天內回覆.唔係即入黑名單.接受玩具見習生參閱.:53: SHORT 左

內容豐富..應有盡有

自己對呢套戲認識很少.只知道駕駛者叫”真飛鳥”,當年好多人都唔like佢(原因不明),另睇過有一集佢揸住呢架機,殺死左好多人..又將隻戰艦劏開,幾狼死咁..不過自已買入原因是平,同埋想買一隻多野玩的合金高達,就係咁多!:43:

無人駕駛..準備合體.......

把槍又可以放係pat pat道..

一隻經常處於低價的合金.但佢又相當多野玩,武器多,變化多,可造出合體過程,上色佳,頭部雕功上色清晰.

重要一提,這隻是沒有螺絲位的,當年已有膠粒可以遮到.

背翼可拆出來加特效變成另一款武器..我飛:73:

:77: XX既價錢可以玩到質素咁高的玩具..仲有咩好講.

記得呢次旅遊行之後,回港就是經歷了另一個人生階段.事格6年.每當我再玩呢隻合金.就會有他的回憶,給我記錄著人生一部份的回憶.

人生得意須盡歡,
莫使金樽空對月。
天生我才必有用,
千金散盡還復來。
講開黃..不得不提我呢隻同我經歷過苦難的高達合金..到現在依然有愛....
=

2007年係一次日本12天的旅遊, ...
老文 發表於 16-6-2014 11:08

so yellowish............ :(
嘩,未開封品都黃成咁?冇乜可能呀!
回復 33# Gundam@EFSF

haha..所以...有"愛"便成...be happy:77:
明知山有虎、偏向虎中行?

拎去噴油吧。
用佢隻色做基準、去調個部相機o既白平衡,
自我安慰下啦~~~~~~~    :43:
自我安慰下啦~~~~~~~
Garycharm 發表於 16-6-2014 03:53 PM

得左 :$
自我安慰下啦~~~~~~~
Garycharm 發表於 16-6-2014 03:53 PM

呢位c兄又得
嘩,未開封品都黃成咁?冇乜可能呀!
BigOil 發表於 16-6-2014 13:33

The seller says so............
你當佢象牙配色個心會唔會好過D!:75:
回復 34# BigOil

有可能,根本只有1006係白,1008一出就係黃,吾好同官圖比呀:42:
回復 39# humanspider

一早比米高積神用..咪唔洗咁早走囉.....不過我覺作為一件陪著過經歷過的玩具...黃與不黃也不太重要...人也不是完美吧!我身上也很多缺憾:43:
回復  BigOil

有可能,根本只有1006係白,1008一出就係黃,吾好同官圖比呀
leo0519 發表於 16-6-2014 06:07 PM

黃成咁,不玩也吧
=

2007年係一次日本12天的旅遊, ...
老文 發表於 16-6-2014 11:08 AM

三隻 impulse 合金我都有, 都係三隻都黃晒! 呢三隻野 D 膠質就而經奇差! 外型又唔掂! 同隻 Strike 合金比差好遠!

BTW, 主席果然為鳥齊人真係去得好盡... :71: 我早兩年都有片刻衝動為左齊晒 1001- 1009 已去高追 1008, 但好在最後都能臨崖勒馬, 回頭是岸...:34: