Toysdaily 玩具日報

樓主: ansonlai2000

[新品消息] 六神降臨

無收廣告,只係有正版出點解要玩侵權?上次隻百獸王到今次六神都打正名號出明目張膽。
我更唔明點解通街鋪都照賣無人理....
無收廣告,只係有正版出點解要玩侵權?上次隻百獸王到今次六神都打正名號出明目張膽。
我更唔明點解通街鋪 ...
Dick.Po 發表於 20-6-2014 12:16 PM

版權問題我哋控制唔到

作為玩家自己覺得好玩咪買

好似成日講的太保郎, 如果有人出了合金魂質數的超合金出來, 又有幾多人覺得無版權而堅決唔買?
Toysdaily 編輯部收咗廣告費?

洗唔洗咁 post....
toylover 發表於 20-6-2014 11:34 AM

你咁講, 我反而覺得你係打手,
人地一出圖就話人收廣告費.

我不是"維權人士",作為一玩家,只係覺得呢隻六神貴,既非要比版權費,又唔係可以合體變形,只係利用左經典動畫建立GE名聲,就收人5舊,錢未免太易賺吧

當然,童夢可能會解釋自己有重新設計過,比例、3D圖、分件、生產等都係自己諗,掉番轉我會問......你係有諗,但係如果你唔係整六神、百獸,係唔係仲有咁多人買?你諗個PART其實係有幾多價值?

無版權唔緊要,不過唔好紅米賣IPHONE價錢啫(呢個比喻中的兩者性能、用料係有分別,不過著眼點在既已利用人地GE優勢,就請放下身段).......當然,能尊重智識產權就更好
我不是"維權人士",作為一玩家,只係覺得呢隻六神貴,既非要比版權費,又唔係可以合體變形,只係利用左經典 ...
etsc4344 發表於 20-6-2014 13:45

:71::71::71:
5舊游賣隻咁0既嘢.....明晒你冷啦~中國對巴西
你咁講, 我反而覺得你係打手,
人地一出圖就話人收廣告費.
DIG 發表於 20-6-2014 01:07 PM

佢係每篇六神 post 都插相同內容, 如果只是求祈一個 post 出, 梗係無問題, 如果真係要打, 在每個相同內容我都問一次啦

(你有冇留意?)
如果要護主, 我無話可說
回復 47# Dick.Po

Dick PO 兄, 其實可唔可以係呢類介紹侵權玩具既POST 既TITLE 前面加返個[侵權物] LABEL, 等D 讀者分得清邊款係侵權邊款係正版?
我都唔知版唔版權wow, 這裡又出現版權塔利班,我唔係太信果d插人無版權的人,無睇過盜版,過dl過AV,無在網上cap過人地的圖。玩玩具,開心就得,唔理咁多。
我覺得玩具日報同人地賣廣告一d問題都無, 人地成功係有原因, 我當初過來呢到玩因為有"自由"呢兩個字, 雖然有一排差左, 但而家有無咩問題.

最好俾d 會員用分換下野更好, 俾有份發表同支持呢個討論區既人再大力支持!!

我是一個只看產品質素,不會理會有否版權的人,而產品的收藏價值對我來說,我只會重視質量,如變形合體設計,外觀設計及上色等好過有版權的,我也會選擇沒有版權的,而收藏價值對我這些不會當玩具為交易品的人,有沒有版權也沒有所謂,因為就算百年歸老也不會變賣,所以我只會重視各樣的質量!致於這沒有版權的六神,我個人覺得它的質素真的比ES的設計差,因沒有變型合體的設計下,雖要考慮的因素已經少很多了!

同第一水百獸王比 呢隻我係完全中晒伏 我同朋友一次過買左4隻
4隻上色都有問題 我果隻仲要唔著燈... 要自己拆頭修理... 可動性係keep到 但作為超合金
上色的瑕疵完全係不能容忍 把劍有毛 d色飛邊過界 一係唔貼邊 仲有d一pat pat樍住左....
買左返黎仲要自己刮甩d漆上過.... tmd 超合金 係超合金啊!! 上水百獸王真係好正 所以信心度好高
呢次一有現貨 yahoo d人就係到鬥降價 清 唉... 中伏中得好狠應
(p.S) 臉部件 既水口位 應該成批都係打磨不良 大家不妨留意下貼左相果d post
我昨日響玩具店見過實物,3舊水都俾多佢。
我昨日響玩具店見過實物,3舊水都俾多佢。
馬仔 發表於 23/6/2014 07:05 PM

2舊我都唔買, 食咗佢好過! {:1_203:}   

好似仲會出15機合體Q版........ :67:
佢成功係出d多人要而從來未出過既產品。

不過,我唔會買囉。:54:

2舊我都唔買, 食咗佢好過!     

好似仲會出15機合體Q版........
可變戰士 發表於 23-6-2014 10:47 PM